Megane1 Polen filtresi nasıl değişir?

Erhanerbir

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar. Ben Eskişehir'den Erhan Erbir. 1998 2.0 RXT aracım var.

Klima geç ve olması gerekenden az soğutuyor. Arabadan çok anlamam fakat okuduğum kadarıyla ya polen filtresi yada gaz sebep olurmuş.

Filtreyi kendim söküp kontrol edebilir miyim? Nerededir ve nasıl sökülür?
Megane2 için çok var ama , Bana Megane1 için resimli anlatım bulabilirseniz sevinirim. Teşekkürler...

Sieleceklerin altında bi yerde diye hatırlıyorum. Benimki faz2 faz 1lerin biraz farklı olabilir. Bahsettiğin sorun sanırım gazdan.

gazdır gazdır....elletmeyin sağına soluna...

gaz olmama ihtimali var çünkü aynı sorun bende de vardı ve polen filtresini resmen çamur kaplamıştı. polen filtresi is sürücü tarafındaki sileceğin altında kapak var onu söküyorsunuz ve bir kapak daha göreceksiniz dikdörtgen onuda sökün filtre orada. ancak fanınızın üfleme hızı iyi ise sorun gazdadır. ama filtreyi kontrol etmekte birşey kaybettirmez. gaz konusundada güvendiğiniz bir yere gidin ve takip edin bazı şahıslar gaz iyi olduğu halde bastık deyip para alıyorlar

Üfleme hızında bir problem gözükmüyor. Büyük ihtimal gaz o zaman. Ortalama fiyatları hakkında bilginiz var mı?

Kaliteli bir gaz 150 TL den aşağı değil.

Polen filtresi şoför hizasında sileceklerin altında. Yan sanayisi 10-15 liralık bir şey. Yazın da kışın da araca hava buradan içeri giriyor klima çalışmasa da sağlık için polen filtresi değiştirilmeli.
Önce üstteki plastik kapak kaldırılıyor sonra da alttaki kutunun 2 vidası sökülüp filtre çıkarılıyor. (Yönüne dikkat edin)

Klimanın soğutmasından ben de memnun değildim. Geçen Ankara da elektronik bir cihazla gazını yenilettim. Menüden bizim araç ( Megane 98-02 ) seçildi. Cihaz önce eski gaz ve yağı çıkardı sonra da yenisini bastı. 40 dk kadar sürdü 50 lira verdim.
Gaz yenilenmesi yapmadan önce 4. kademede aldığım serinliği artık 1. kademede alıyorum.

Resim polen filtresi kutusunu gösteriyor.

1PZal1.jpg
[/URL][/IMG]

Son düzenleme:
Yan sanayi almamanizi tavsiye ederim polen filtresini. Orjinal valeo 25 tl, yan sanayi olan resmen karton, hiç bir ise yaramaz ve temiz havayı geçirmez. Orjinal olan tül gibi birşey ve kalitesi belli. Ben yan sanayi takmıştım, klimanın performansı düştü, sonra orjinal taktım acayip farketti.

HTC One X+ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orjinali için bana 40 lira civarı fiyat çektiler. :mad:

Geri