Merhaba arkadaşlar, 2000 model 16 16V coupe araçlarda sağ aynanın altındaki, damla şeklindeki çıkıntı dış ortam sıcaklığını gösteren sensördür. Bu sensörde NTC (Negatif Sıcaklık Katsayı) diye bir direnç mevcut. Bu sensör zamanla bozulabilir, yada çatlayabilir. Dolayısıyla ekranda yanlış sıcaklık derecesi gösterir. Servise gittiğimde 100 tl gibi bir rakamdan bahsettiler. Biraz araştırdıktan sonra 50krş gibi bir rakama elektronikçilerden bu parçaya ulaşabileceğimi öğrendim. Cliolarda 302 kodlu direç sorunu çözmekteymiş.
Benim aracımda da bu sensör yanlış ölçüm yapıyordu. Sensör bir plastik muhafazanın içinde idi. Bu sensöre uluşabilmek için plastiği parçalamam gerekti.
Plastiğin üzerinde, baklava dilimi içinde 256 yazıyordu. Acaba NTC direnç değeri bu olabilir mi?, yoksa 302 kodlu NTC mi uygun olur? Teşekkürler.
Benim aracımda da bu sensör yanlış ölçüm yapıyordu. Sensör bir plastik muhafazanın içinde idi. Bu sensöre uluşabilmek için plastiği parçalamam gerekti.
Plastiğin üzerinde, baklava dilimi içinde 256 yazıyordu. Acaba NTC direnç değeri bu olabilir mi?, yoksa 302 kodlu NTC mi uygun olur? Teşekkürler.