Megane II Manyetik Kaptör her yıl değişmek zorunda mı _?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RoBoCoP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RoBoCoP

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar;
2005 model megane II 1.6 16v Benzin\LPG sedan otomatik vites aracım var. Son birkaç gündür seyir halindeyken kasislerden geçerken stop ediyor ve marş bastığı halde motor soğuyana kadar çalışmıyor.Motor soğuduktan sonra tek marşta çalışıyor.Aracın Manyetik kaptörü geçen sene değişmişti. Her yıl değişmesi gereken bir parça mıdır bu_? Bununla ilgili bilgisi ve çözüm önerisi olan arkadaşlarımı bekliyorum. Teşekkürler.

valeo gibi kaliteli almak gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar;
Dün akşam aracı b.sayara bağlatıp arıza tespiti yaptırdım. Yine manyetik kaptör çıktı. Sanayideki parçacılarda bulamadığım için internetten sipariş verdim (83.25 tl + 80 tl işçilik). Yarın gelince taktıracağım inşallah. İyi günler dilerim.

Ya aslında bu naletin kendisi bozulmuyor. Soketi bozuluyor. Zamanla temassızlık yapıyor. Bu sebeple çalışmıyor.

Merhaba;
Parça sabah geldi montajı yapıldı araç stabil an itibariyle...

Merhaba;
En son takılan manyetik kaptör 7nci ay itibariyle teklemeye başladı :) önceki 1 yıl gitmişti. yedeğini aldım hazırda bekletiyorum. Parça benden bu kadar diyene kadar
değiştirmeyeceğim.

Hem hayırlı olsun, hem de geçmiş olsun. Benim aracım benzinli değil ama dikkatimi çektiği için birkaç şey geldi aklıma. Soketi bozuluyor diyor Redfox arkadaşımız; acaba ısıya maruz kalma gibi bir durum varsa önüne geçilince (Yeri veya şekli müsaitse soğutma sağlansa) ömrü uzar mı? Araçta LPG varsa anlık ayar bozukluğu gibi bir hata ile yakıt tercihi değişimi sonucu böyle bir sorun olabilir mi? Motor sıcakken stop ettiği zaman çalışmıyor demişsiniz, motor sıcakken ether koklatma (bu işlemi tecrübesiz kişiler yapmasın sıcak motorda hatalı yere uçucu madde olan ether yangın çıkmasına sebep verebilir) diye tabir edilen işlem yapılınca çalışır mı acaba?
*Tamamen fikir yürütüp yorum yazdım, iyi bildiğim bir parça değil.

80 tl işcilik çok değilmi yav? şanzımanın ordan söküp takıcak. napıyor ki bu adamlar :(

Merhaba arkadaşlar;
Bu haftasonu parçayı değiştirttim sonunda. Başka bir ustaya gittim bu sefer sağolsun 30 tl ye değiştirdi. kaptörle soketin birleşme yerini iyice bir bantlattım bu sefer. bakalım süre konusunda bi, değişiklik olacak mı merakla bekliyorum. An itibariyla araç stabil teşekkürler. iyi günler dilerim.

Merhaba arkadaşlar;
Bu haftasonu parçayı değiştirttim sonunda. Başka bir ustaya gittim bu sefer sağolsun 30 tl ye değiştirdi. kaptörle soketin birleşme yerini iyice bir bantlattım bu sefer. bakalım süre konusunda bi, değişiklik olacak mı merakla bekliyorum. An itibariyla araç stabil teşekkürler. iyi günler dilerim.
Genelde bu sıkıntıyı yaşayanlar soket değişimi ile çözmüşler çünkü bozulan kaptör değil bizatihi soketin kendisi

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri