Megane hb türkiye de ilk satış tarihi

egeeylül

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar herkese merhaba,kolay gelsin.Aranıza yeni katıldım,2016 model hb icon edc dizel aracım var.Araçla ilgili çok şükür şuana kadar bi sıkıntım yok,çok memnunum,inşallah da bir problem çıkmaz.Ancak ruhsatla ilgili kafamı karıştıran bir şeyler var.İnternetten bakıyorum megane hblerin türkiye de nisan ayında satışa sunulacağı yazıyor,hemen hemen tüm otomobil sitelerinde.Sorunda burada başlıyor ve bu beni rahatsız ediyor,aracın ilk trafiğe çıkış tarihi 02.01.2016 olarak görünüyor,muayene tarihi 09.02.2019 olarak görünüyor ve ilk tescil tarihi 27.07.2016.Nedir bu anlamadım ve kafam karıştı,5664den hiçbir şey çıkmadı,eksper falan temiz ama 02.01.2016 tarihinden 27.07.2016 tarihine kadar kasko falan görünmüyor ve 5.sahibiyim,yardımcı olabilecek değerli bilgilerini paylaşacak olanlar varsa sevinirim,saygılar.

İlk tescil tarihi ile ilk trafiğe çıkış tarihi aynı olmalı muayene tarihin ise üretim tarihine göre belirleniyor. Sen aracın 5. Sahibi olduğun için plaka değişimlerin de tescil tarihleri ruhsata değişiyor, ilk alınan bayiden proforma fatura örneği vardır sorunu düzelttirebilirsin. Burada sadece sorun muayene tarihi gibi ruhsat işleme hatası olabilir düzeltirler

İlk tescil tarihi ile ilk trafiğe çıkış tarihi aynı olmalı muayene tarihin ise üretim tarihine göre belirleniyor. Sen aracın 5. Sahibi olduğun için plaka değişimlerin de tescil tarihleri ruhsata değişiyor, ilk alınan bayiden proforma fatura örneği vardır sorunu düzelttirebilirsin. Burada sadece sorun muayene tarihi gibi ruhsat işleme hatası olabilir düzeltirler
teşekkür ederim,trafikten halletmek gerekecek galiba

Evet proforma fatura ile hemen düzeltirken sadece ruhsat yenileme ücreti çıkar

Bazı bayiler aracı alıp plaka takıp bayiden bekletiyorlar bu sayede hem daha uygun alıp hemde yıllık kota indirimi alıyorlar yani ne kadar erken sipariş o kadar fazla indirim.

Bazı bayiler satış öncesi getirip lansman ve satış tarihini bekleyebiliyorlar. Bunu genellikle büyük bayiler yapar.

Teşekkürler,ilgin için sağolasın.

Rica ederim aracını güle güle kullan

Şimdi servis ile görüştüm,aklımdaki tüm soru işaretleri gitti,2011den sonra tescil bilgileri ile ilgili değişikliğe gidilmiş,aracın üretim tarihi ilk trafiğe çıkış olarak görünüyomuş ithal araçlarda,muayene tarihi ise gümrükten türkiyeye girdiği tarih,uzun lafın kısası araç 27 temmuza kadar bayide beklemiş.
Rica ederim aracını güle güle kullan

Geri