Megane Coupe Su Alma Sorunu Lütfen Yardım

ugurmaya

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba ben Uğur Ankara'da ikamet etmekteyim.2000 model 1.6 16v Megane Coupe aracımın su alma sorununu birtürlü çözemedim.Yağmur yağdığında tüm döşemeler su oluyordu.Sanayiye götürdük anten söküldü silikonlandı yağmur boruları açıldı sunroof söküldü bakımı yapıldı muhtemel su alma delikleri kontrol edildi tekrar takıldı fakat bu akşam yağmur çiselemiş ben işteyken arabaya bindiğimde tekrardan hem yolcu hem şöfor tarafı yine su içindeydi.Anlamadım nerden geldiğide belli değil suyun sadece halının alt kısımları ıslak yukarı taraflarda ıslaklık yok.Nerden alabilir acaba bi yardım lütfen.Bu arada geçen ay kalorifer peteği cok ısıtmıyor diye makinaya bağlayıp açtırmıştım açan adam önceden peteğe toz ilaç döküldüğünü söylemişti ama motor suyunda hiç bişekilde azalma yok.çıldırmak üzereyim bi ton para verdim tavanı sök tak.Bi yardım bekliyorum uzmanlardan.Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, su alma yerleri kontrol edildi yazmışsınız ama Su tahliye hortumları kontrol edildi mi acaba, genelde çıkış yerleri tıkalı oluyor ve su tahliye olmadığı için sol ve sağ üst direklerden aşağı doğru su damlayıp paspasların orası göl oluyor. Şahsen başıma geldi ne pis bir şey olduğunu çok iyi bilirim. Dediğim yerleri kontrol etmediyseniz kontrol et derim. Ben kendim yaptım ve su derdinden kurtuldum.

şahsen benımde başıma geldi, 2011 model fluence sunroof'un sağ ve sol iç kısımlarındakı 1cm delıkleri hava kompressoru ile hava bastırdım, içinde pislikler çıkınca arac artık su almıyor...

birde on camı kontrol ettırın bazen camın kenarlarındanda sızma olabılıyormuş

Geçmiş olsun, benimde başıma ufak çaplı bir su sızma olayı gelmişti, kapı fitillerini dikkatli inceleyin yerinden çıkma, çatlama vs yaptıysa sorun oradan da kaynaklanabilir. Sunroof deliklerinin tamamen açılmış olup olmadığını test edin aracın tavanına yavaş ve yüksek miktarda su döküp aracın içinde 5-10 dk bekleyerek.

Su alma problemi ön camdan da kaynaklanıyor olabilir, daha önce başıma geldi. Her şey yapılmasına rağmen sorun çözülememişti, en sonunda problemin ön camda olduğu tespit edildi. Ön cam komple söküldü ve yeniden yapıştırıldı, problem düzeldi.

Arkadaşım benimde başıma geldi. Yağmurdan sonra geri geri gidip frene basınca ayağıma su dökülüyordu. Önce önemsemedim ancak şiddetli bir.yağmurdan sonra baktım ki arabanın içi bildiğin göl oşipmuş paspaslar suyun içinde yüzüyor. Benim araçta sunroof yok öncamdan su alma imkanıda yok fakat farkettim ki ön camdan akan su akünün oldugu menfezde toplanıyor ve menfezin iki tarafında 1TL büyüklüğünde iki delikten çamurluğun arkasından dışarıya boşaltılıyormuş ancak benim araçtaki bu iki delil ağaç yaprakları ve çamurdan tıkanmış ve dolan su aracın içine akmış. Sağ tarafın deliğini kontrol etmek çok kolay aküyü sökünce çok rahat görünüyor ve temizlenebiliyor. Ama sol taraf zor. Sol tekeri ve plastik çamurluk korumasını söktükten sonra güçlükle temizlenebiliyor.

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ön tekerleklerin ordaki plastik aksamı sök.2 civata tutuyor zaten karsına sunroof gider hortumları cıkacak ve büyük ihtimal agızları camur ve pislik tıklalı vaziyette göreceksin.5 dakikanı almaz bunları yapmak.ondan sonra fırtınada kopsa su almaz

Geri