Megane Coupe Rxi, Aracın sol arka taraflardan gelen ses!!!

asipoyraz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar; aracımın sol arka taraflarından derin bir şekilde ama rahatlıkla aracın içinde müzik çalarken bile herkesin duyabileceği takır tukur sesler geliyor. Takır tukurdan kasıt sanki bir parça bir yerlere değiyor ya da takılıyor gibi, ya da araç yüyürken bir parça bir yerlere çarpıyor gibi.İlk duyulduğunda kesinlikle bagajdaki bir yükten kaynaklandığı hissini veriyor ama bagajda herhangi bir şey olmamasına rağmen ses yine de geliyor. Araç çalışmıyorken arkasına bastırdığımda ya da aracı hızla sarstığımda böyle bir ses gelmiyor. Arac özellikle 10-20 km kızla yürürken ses geliyor. Koltuklarla ,kapıyla ya da bagajla bir alakası yok. Aracımın amortisörlerini yeni değiştirmiştim ama gayet iyiydi araç. Arkadaşlar tekerden mi geliyor yoksa sol arka taraftan başka neyden gelebilir bilemiyorum. Tekerin çamurluğa sürtme ihtimali olabilir mi ama araçta patlak amortisör falan da yok aşırı yük de yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. Bu arada araç lastikler 185-65-15 herhangi bir teker değişikliği yok.

Icine binip dinlemek lazim binbir türlü nedeni var ses yapmasi icin , ugultu desen bilya diyebilirdim ; takur tukur diyince secenekler artar. Kampana , suspansiyon , kasa vs cogaltilabilir yani :)

arka kelebeğin cam motorundan geliyordur yüksek ihtimalle. açıp bakmak lazım..

arka kelebeğin cam motorundan geliyordur yüksek ihtimalle. açıp bakmak lazım..

valla sol arka kelebek son bi kaç haftadır hiç çalışmıyor. önceden çalışıyordu. Ama ordan niçin sadece araç hareket ederken gelsinki. Ama olma ihtimali var çünkü artık çalışmıyor.

Amortisoru bir daha kontrol edin kırılmış olabilir...ya da düzgün takilmadigi için yerinden çıkmış olabilir

berkinde dediği gibi dinlemek lazım...

Bagajınızı boşaltın ( ilk yardım çantası , Yangın Tüpü , Subwoofer , Anfi vs ) Sonra aracını biri sürsün ve siz sesi dinleyin .
Bu tip sesler sadece alttakımla ilgili olmayabiliyor , Arka koltuk veya sırtlık yerinden çıkmış olabilir , Emniyet kemeri uçları takırtı yapıyor olabilir .
Ufak şeyler daha çok gürültü yapıyor .
Yani aracı önce kendiniz bir test edin .

Coupelerin neresinden ses gelir bilmem ama bu ufak şeyleri gözden geçirin . Bir gün ustaya gittiğinizde yanlış parçalar tamir görmesin .

Amortisoru bir daha kontrol edin kırılmış olabilir...ya da düzgün takilmadigi için yerinden çıkmış olabilir

Bugün ustaya gittim bu gelen sesten dolayı. aracı kaldırdı kampanalara baktı tekeri çevirdi aracı salladı falan bi sroun bulamadı. Sonra Araba sürerken sesleri duydu hemen amortisörlerden kaynaklanıyor dedi. Bu arada aynı Usta 2 hafta önce taktığı amortisörlere bunlar iyi değil istersen takmadan daha kaliteli olanını al demişti. Haliyle araçtan gelen sesi de duyunca hemen ilave para vererek amortisörleri değiştirdik tabi usta 25 lira işçiliğini de aldı.Monroe taktık. Ama Araçtan halen ses geliyor. Yani ses tekerlerden takozdan çamurluktan falan gelmiyor. Kadir beyin dedği gibibagajı falan boşaltıp arka tarafa geçip dinleyeceğim. 2 ihtimal düşünebiliyorum 1.si semih beyin dediği arka cam kelebeği ya da bagajın sol tarfında yer alan 6lı cd changer. Çok sinir bozucu bir durum. Bu arada gelen sesler ritmik ya da düzenli değil sanki bir parça ya da taş bir yerlere girmiş araba sağa sola döndükçe falan derinden takur tukur ses yapıyor. bagadaki her şey sabit.

yazdılarınızı göre ses arka teker bilyasından kaynaklanıyor

Geri