Megane 99 çalişmiyor yardim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan orh_mgn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

orh_mgn

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
99 megane aracım var havalar guzel ken daha eksiye dusmemişti araba lpg ile çalıstırdım (lpg sıralı sistem degil) aksam eve geldim garajda lpg ile stop ettim sabah hava sıcaklıgı -10 kadar dustu iki gun sonra aracı çalıştımak için marsa bastım tabi lpg de bastım araç calışmadı sonra benzinde denedim yok bi benzin bi lpg yok çalısmadı boguldu diye ellemdim 4 5 saaat bekledim yine benzinde denedim egsoz dan pat diye bir ses geldi bir daha mars bastım çalısacak gibi yaptı çalısmadı hala o sekilde egsoz patlıyor çalısak gibi yapıp kalıyor du sonunda akuyude bitirdim vurdurma çalıstım karlı zemin de ikinci vitesde araba silkelenmiyor bile hiç vitese atmısım gibi degil yardım edin ne yapmam lazım sorun ne olabilir arkadaslar birazdan takviye ile yeniden deneyecegim koydeyim ve araba çalısmayınca 3 km bayır var yol karlı indiremiyorum arabayı sanayiye ki zaten van muradiydeyim 2 tamirci var pek ehil olduklarını dusunmuyorumm cunku yedek parça falan yok sipariş veriyorsun ertesi gun geliyor

ilginize tesekkur ederim cok yardımcı oldunuz diyemem ilgilenmediniz bilee van da görev yapıyorum kutahyalıyım dun araba yı calıstıramadım çocugum atesşlendi doktora göturemedim neyse ki atesi cabuk dustu .neyse sırf bugun bu işle ugrastım en azından sizinle de paylasayım basınıza gelirse faydası olur öcelikle

araba bogulmamıs egszo patlama atesleme yapmadıgı için silindir sıkırtıemasıymında dolayı patlıyormus atesleme yapmamsının nedeni de buji buji kablosu distirubitor vb seylerden degil immobilizer den kaynaklanıyor mus yani araç anahtarı unutmus bu yuzden atesleme sistemini kapatmıs sorun bu bu konuda fikri olan varsa yardımcuı olabilir tamirciden şifresi kırılmıs bi beyin getirip taktım yarın kendi immobilizer beynimide kırdırıcagım yani immobilizeri devre dısı bıraktıracagım farklı bi yontem bilen var sa paylasımlarınızı bekliyorum

acaba anahtardamı sıkıntı yoksa sistemdemi sordunuz mu ?

beyin dediler anahtarda bi sorun yok

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim, Allah çocuğuna da acil şifalar versin. Konun büyük bir ihtimal arada kaynamıştır, yoksa bilen arkadaşlar yardımcı olurlardı. Veya konu hakkında kimsenin bilgisi yok o yüzden yorumda bulunulmadı. Bu forumda atmasyon yardım ve bölge ayrımı kesinlikle yapmıyoruz kısacası. Biliyorsak konuşur bilmiyorsak bir bilenin konuşmasını bekleriz. Eğer immoblizer ise sorun servis veya elektronik işleriyle de uğraşan anahtarcılar sorununa çare bulabilirler. Tekrar geçmiş olsun, Allah tekrarını yaşatmasın.

teskkur edrim bende sizin gibi dusunmustum benimde hiç beklemedigim bi yerden geldi arıza ters köşe oldum diyebilirim... immobilizeri iptal edecegiz dedi usta bunun baska bi yontemi yokmu iptal etmek için 250 tl istedi özel servis

immilozerden olsa hiç çalışmaz bence.
bence başka bi ustaya bakıtın.

arabayı çalıştırdığında immo nun kırmızı ışığı sönüyormu yoksa direk yanıkmı kalıyo

81994411pyv.jpg

resim alıntıdır

arkadaslar teskkur ederim ilginize proplem hallettik
sorun immo dan dı kırmızı ısık surekli yanıp sonuyordu dedigim servise gittim senin beyin in immo programı iptal edilemez cıkma beyin verelim dedi 250 tl lik masraf 450 tl cıktı tabi fiyat artınca bende baskalarına gostermek istedim yetikili servis 80 program 1499 lira beyin artı işçilik dedi ondan dan vazgectim bi programcı daha buldum dediki megane larda bu genel bi sorun anahtarı beyne tanıtsakta tekrar unutabilir veya beyin tamemen bozulmus olup degiştirmek gerekir dedi 150 tl program ile immo silecegim beyin çalıyorsa ve birdaha immo derdin olmayacak dedi eger beyin bozulmussa 350 tl cıkma beyin veririm dedi kabul ettim beyin saglammıs 150 tl ye immo programını kaldırtım araba çalısıyor su anda tek problem kırmızı ısık yanıp sonecek devamlı olarak

Son düzenleme:
Selam,

Hocam öncelikle geçmiş olsun.Sorun bitmiş ama böyle durumlarda 2 şey hayat kurtarıyor.Belki bilmeyenler vardır yardımcı olabilir.
1- Beyin sökülüp kontakların temizlenmesi.
2- uzaktan kumanda (anahtar) immo'yu aktif ettirmiyorsa Motor kodu manuel girilebiliyor.15 dakikalık zaman içersinde arabayı çalıştırabiliyorsun.

Saygılar Mustafa.

Geri