Megane 4 2026 HB Yakıt Tüketimi ve Turbo Hortumu (sorunu?)

ucakmak

Kayıtlı Üye
59-Tekirdağ
Merhaba, iyi günler herkese. 3 hafta önce 2016 model Megane HB araç ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Aracı alırken ekspertiz turbonun bağlantı kısmının orada yağ kaçağı olduğunu ama sorunun belki kelepçelerden bile olacağını söyleyip baktırmam gerektiğini söylemişti. Gaza basarken hafiften içeri ıslık tarzında ses geliyordu ve bir ustanın yardımıyla parça bulunamadığı için içerisindeki yeşil contanın ters takılarak giderilmeye çalıştığını ve biraz böyle denemem gerektiğini söyledi. Gözle görülür de kaçak yokmuş. O yüzden şimdilik tüm turbo hortumunu değiştirmedim.

Asıl konuya dönmek istiyorum. Aracı aldığımda sıfırladığım yakıt tüketimi 8.5-9.3 arasında geziyor. 300 küsur km yaptım ve 25lt yakıt harcadım. İnternette bu turbo hortumunun kaçağıyla alakalı olabileceği yazıyordu. Daha sonra bu forumdaki benzer konulara baktığımda EDC şanzımanla 5 küsurlarda kullanıldığını gördüm. Aracı şu anlık hep şehir içinde kullandım ve ortalama hızım 30-40 civarında. Günde git gel 15km civarında yol yapıyorum ve pek fazla dur kalk da yapmıyorum fakat trafikten ötürü bu şekilde gidiyorum. Sadece bir kere toplam 50 km’lik bir uzun yol sayılabilecek mesafe kat ettim ve burada ortalama 6 civarındaydı. Bu aldığım yakıt tüketimi skorları da hep 50-60 küsur oluyor. Sorum şu: Bu durum normal mi ya da bu turbo hortumuyla bir bağlantısı olabilir mi? Turbo hortumunu tamamen değiştirsem sorun çözülür mü yoksa şehir içindeki durumumdan dolayı gördüğüm değerler ideal midir? Şimdiden yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Araç şu anda 101500 km’de ve son bakımları Eylül ayında 96 bin km’de yapılmış. Akü 2022’de, lastikler 2023’te değiştirilmiş. 17” icon jantlar var. Lastikler ise yazlık lastik fakat bulunduğum yerde hava en düşük 1-2 derecelere düştü bu kullanımlar sırasında.

Merhaba

Başlığı düzeltmeniz gerekir. 2026 model yazmışsınız.

Konuyu yayımladıktan sonra fark ettim fakat düzenle kısmını bulamadım. O yüzden bu şekilde kaldı maalesef.

Geri