Megane 3 yağ azaltma

Megannia

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,

1.6 CVT-benzinli 2013 Megane 3 aracımın yağ seviyesi ilk bakımdan 2 ay kadar önce 6 dan 2'ye düştü, serviste yağ eklendi.
Servis bunun normal olduğunu söyledi. Fakat şu an bakımdan sonra 6 ay geçti ve yağ seviyesi 6'dan 3'e düştü:(
Yağ çubuğu seviyesi de tırtıklı kısmın tam ortasında..
Bu sürede 6.000km falan yapmışımdır. Bu sorunu yaşayan var mı? Bence normal bir durum değil...
Motorda turbo yok, sabah akşam trafikte dur-kalk kullanıyorum.

Bence de normal değil kardeşim. Tekrar servise sor bakalım ve normal olduğuna dair belge iste. Bakalım bu sefer ne diyecekler.

normal değil hatta tehlikeli bir durum kapsamlı inceleme yapılmasını talep edin ısrarla normal olduğunu idda ederlerse bu durumla alakalı imzalı yazı isteyin.

Merhaba, bugün servise gittim. Belli limitler dahilinde yağ azaltmasının normal olduğunu, dijital göstergenin de motordaki tüm yağ seviyesini değil, yaklaşık 1ltlik kısmını gösterdiğini anlattılar. Yani buna göre 3 topun içi boşaltınca yaklaşık 0.4lt-0,5lt'ye denk geliyor. Bu da 5.5aylık bir süreçte limitlerin içinde görünüyor. Üzerine ilave yapıldı;0,3lt kadar azalmış. Çubuk maksimum seviyesine getirildi, 1000km sonra tekrar kontrol yapılacak.
Madem dijital gösterge koyuyorsun niye toplam miktarı ifade etmiyor? Göstergeden ziyade çubuğa dikkat etmekte fayda var...

Merhaba, bugün servise gittim. Belli limitler dahilinde yağ azaltmasının normal olduğunu, dijital göstergenin de motordaki tüm yağ seviyesini değil, yaklaşık 1ltlik kısmını gösterdiğini anlattılar. Yani buna göre 3 topun içi boşaltınca yaklaşık 0.4lt-0,5lt'ye denk geliyor. Bu da 5.5aylık bir süreçte limitlerin içinde görünüyor. Üzerine ilave yapıldı;0,3lt kadar azalmış. Çubuk maksimum seviyesine getirildi, 1000km sonra tekrar kontrol yapılacak.
Madem dijital gösterge koyuyorsun niye toplam miktarı ifade etmiyor? Göstergeden ziyade çubuğa dikkat etmekte fayda var...

toplamda 3 kez yağ koymuşsunuz yani ortalama 1 lt. yağ demek bu ve hala yağ değişim zamanınız gelmemiş. bence onlar ne derse desin normal değil bu.bir aracın yağ değişimi gelmeden 1 lt. yağ eklenmesine hangi usta normal diyebilir nasıl bir saçmalıktır bu. benim bildiğim lpg li araçlar bir bakım süresince sizin bir seferde eklediğiniz kadar eksiltir oda tamamlanmaz bakımda yağ değişirken hallolur.yani bir aracın bakımı gelmeden yağ eklenmesi kesinlikle sorundur.

2015 Ağustos bakımından bu yana ilk defa bugün yağ eklendi. Eklenen miktar 1 Lt değil 0,3lt oldu; Yani 5.5 ayda bu kadar azalmış. Bunun da zaten limitin içinde olduğu belirtildi.

2015 Ağustos bakımından bu yana ilk defa bugün yağ eklendi. Eklenen miktar 1 Lt değil 0,3lt oldu; Yani 5.5 ayda bu kadar azalmış. Bunun da zaten limitin içinde olduğu belirtildi.

ben yanlış anladım o zaman. ay olarak değil de km olarak. yani şöyle yağ bakımın gelmeden tekrar ekleme ihtiyacı olursa yine problem yok böyle yağ değişimine ulaşırsan sorun yok o zaman zaten tamamlamaya da gerek yokmuş demektir.

Benim de Megan 3 2015 cvt benzinli aracım var.Sıfır almıştım. Aldığım günden beri 3000-4000 km arasında yağ ikaz lambası yanıyor. Servise ne zaman gitsem yağ ekleyelim kontrol edelim diyorlar. Servise her gittiğimde ( Şuan 30000 de an az 10 defa gitmişimdir.) yağ ekleyelim diyip sallıyorlar. Ben de mahkeme ye verdim. 2017 Şubat ta duruşma var... Ranult a ve Fransa ya yazdım fakat servisin verdiği cevap haricinde cevap verilmeyecek dediler.
MEGANE YAĞ SORUNU OLAN ARKADAŞLAR SERVİSLE UĞRAŞMAYIN GEREKLİ YAZIŞMALARI YAPTIKTAN SONRA MAHKEMEYE BAŞVURUN. BAŞKA TÜRLÜ SORUNU ÇÖZMEYECEKLER.

Geri