Megane 3 Motor Sesi

muzikadami

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar malum yaz geldi, klima açmadan camlar açık olduğunda kaputtan gelen motor sesi çok yüksek geliyor. Kaputta keçe var mı diye kontrol ettim var. Camları kapatınca ses de sıkıntı yok ama açık iken özellikle de motor sıcakken ses çok geliyor.
Bu ses yatılımı ile ilgili bir çözüm yolu var mı? Biraz da olsa sesi kesecek bir çözüm ?
Aracım dizel 1.5 110 hp. ( gt line ) 2012

boğuk tok bir ses mi geliyor eğer öyleyse hava filtre kapaklarını kontrol edin aralık halınca ses artıyor

boğuk tok bir ses mi geliyor eğer öyleyse hava filtre kapaklarını kontrol edin aralık halınca ses artıyor
Merhaba,
Bende bilmiyorum kapakların yerini.

Sesi tarif etmek zor , ama şunu söyleyebilirim, dizel araçlar sesli olur benzinliler ile kıyaslamamak lazım, ancak daha öncede dizel araç kullandım ses bu kadar fazla değildi.
Motor kaputundan ses baya geliyor, bu benim aracıma özel bir şey olduğunuda düşünmüyorum cunku yola bazen bir fluence geliyorsa direk anlıyorum sesinden daha aracı görmeden :)
Şimdi müzik sesi ve havalandırmayı açarak motor sesini almıyorum baya azaltıyor :)

hava filtresinin takıldığı yer olarak sizin araçlarınız da araca karşıdan bakarken sağ bölümde bulunur bende hava filtresi kapağının tırnakları kırıldıgı için aralık kalıyor ve boğuk yüksek bir ses çıkartıyor 2000 devirde bile raharsız ediyordu kapağı oturtunca ses büyük bir farkla azalıyor sadece enjektörlerin ince sesini duyuyorum şuan

Geri