Megane 3 - Klima sorunu

GÜRCAN DOĞAN

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş

2012 model Megane 3 Dizel EDC. Aracımın manüel kliması bugün Datça'dan İzmir'e dönerken birkaç dakika çalışıp sonra soğutmuyordu. Muğla'da sanayide gazını kontrol ettirdim havasını aldırdım bakımını yaptırdım usta Muğla içinde ve çevre yolunda dış hava klapesi açık (ışık sönük) pozisyonda test sürüşü de yaptı sorun yoktu,usta tamam dedi yola çıktım.(Usta deneyimli birine benziyordu 1 saatlik sürede 112 acilin 3-4 ambulansının klima tamirini de yaptı) .Yolda fark ettim ki eğer dış hava klapesi ışığı yanıyorsa ( iç havalandırmada ) klima birkaç dakika sonra soğutma yapmıyor. Klimayı kapatıp dış hava klapesi açık (ışık sönük) pozisyonda çalıştırınca sorunsuz çalışıyor, bu şekilde İzmir'e döndüm. Bir Anlam veremedim konuya açıklık getirebilecek bir arkadaş varsa sevinirim.

anlayabildiğim kadar fikir sunayım. bahsettiğiniz şey havayı içeride dolandıran fonksiyon ise zaten klima açık o şekilde kullanıldığında içerisi bir süre sonra buhar yapacaktır. aracın buna karşılık otamatik bir sistemi mi var acaba.

Bu sorun yeni çıktı daha önce yoktu.Tahminim elektronik yada yazılımla ilgili olabilir diye düşünüyorum.

tahmin benimkisi zaten bildiğim bir şey değil. fakat iç dolaşım sürekli çalışırsa buhar yapacağı kesin bilgi.

Geri