Megane 3 kış lastiği ebat tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Liberta50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Liberta50

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba benim aracım 2012 model 1.5 dci aracın kapsında lastik ebatı 205 55 16 kış lastiği alacağım ama bu ebatlardaki lastikler hep pahalı yazlık lastikleride pahalıydı. 4 ay kullanım için çok para vermek istemiyorum bu ebatlar yerine baska ebat örneğin 195 60 16 taksam yada baska uygun ebat varsa taksam kullnım için sorun olurmu? Yada kasko şirketi Allah korusun bi kaza duemunda orjinal ebatta lastik olmadığından hasar ödemesi yapmama durmu olurmu?

İş arkadaşıma Opel i için aynı ebatta Michelin crossclimate aldırdım yaz kış kullanılabilir (ben kullanıyorum) 4lastigi montaj ve balans dahil 1500₺ vermiş

Fikrim yok kasko hakkında ama düşününce kasko eğer kıllık yapmak isterse yapabilir mantıklıda. Heleki kaza lastik kaynaklı veya araç üreticisi tarafından uygun olmayan ebatta lastik takılırsa. Bana kalırsa orta yollu Lassa Snoways 3 205/55 R16 91H lastik takın. İnternette 210 gibi rakam gördüm. Araştırılsa belki daha uygun fiyat çıkabilir. Çek kupon gelebilir. Yada ne bileyim para puan vs ile birleştirilebilir.

Merhaba benim aracım 2012 model 1.5 dci aracın kapsında lastik ebatı 205 55 16 kış lastiği alacağım ama bu ebatlardaki lastikler hep pahalı yazlık lastikleride pahalıydı. 4 ay kullanım için çok para vermek istemiyorum bu ebatlar yerine baska ebat örneğin 195 60 16 taksam yada baska uygun ebat varsa taksam kullnım için sorun olurmu? Yada kasko şirketi Allah korusun bi kaza duemunda orjinal ebatta lastik olmadığından hasar ödemesi yapmama durmu olurmu?
16 jant ta en uygun fiyatlı lastik ölçüsü 205 55 16 dir. 60 yanak fiyati sor bide en az 40 tl lastik başı fiyat farkı verirler.

SM-N750 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende de 2011 model 105 bg var. Orjinal lastiği 205/60/16 (60) yanak olduğu için fiyatı bayağı fark ediyor. dediğiniz gibi 55 yanak daha çok kullanıldığı için daha ucuz. Hatta iyi markalarda lastik başına 100 lira civarında daha pahalı. Avrupa üretimlerde 55 yanak 2012 modelde 55 yanakmış. bunlar aynı araba genelde ama ebatlar niye farklı. Teknik olarak da şanzıman direransiyel oranları mı farklı anlamadım gitti.O yüzden kararsızım 60 yana kmı alsam 55 mi alsam
16 jant ta en uygun fiyatlı lastik ölçüsü 205 55 16 dir. 60 yanak fiyati sor bide en az 40 tl lastik başı fiyat farkı verirler.

SM-N750 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri