Megane 3 dci yakıt tüketimi

turkaygeyik

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba. Birkaç ay önce 2011 model 38000 km.de megane 3 DCI privilege aracımı alarak aranıza katıldım. Geçtiğimiz hafta da ilk uzun yol deneyimimi yaptim ve yakıt tüketimimi sizlerle paylaşmak istedim. Sonuç benim için fazlasıyla memnun edici ve tatminkar. Megane kullanan daha deneyimli arkadaşların düşünceleri benim için önemli.
Gemlik - Ankara arası gidiş 425 km. Yol yaptim. Eskişehire kadar 94 km sabit hız, Eskişehirden sonra 104 km sabit hızla 425 km yolu 19.5 litre yakıt ve 4.6 ortalama yakıt tüketimiyle tamamladım. Bu arada araçta 2 kişiydik ve artı olarak 160-170 kg yük vardı. Gelirken de yine aynı yolu (425 km) 104 km sabit hızla 18 litre yakıt ve 4.1 yakıt ortalamasıyla geldim.dönüşte yükümün olmayışı ve daha az rampa çıkmam yakıtın düşmesine yardımcı oldu. Son gelen indirimlerden sonra bizim araçlar gerçekten yakıt konusunda sınıfının en iyi yakıt tüketimine sahip diye düşünüyorum. Severek aldığım aracına yeniden aşık oldum. Selamlar.

maşallah :masallah megane olsun fluence olsun yakıtı kokluyor gerçekten sınıfının en az yakan aracı şuanda :eyv güzel bi ortalama yakalamışsınız hatta meggy ler fluence dan daha az yakıyor kasa farkından dolayı şuanda fluence ş.içi 6.0 l yakıyor 100 km de meggy de 5.5 falan yakar heralde veya yakın olur yine de sizi yanıltmayayım :) ama genel itibari ile yine de fluence dan az yakıyor maşallah nazar değmesin güzel bi ortalama :eyv

Evet aynen söylediğiniz gibi şehir içinde 5.5i çok rahat yakalıyorum.

Geri