Megane 3 Bu zamana kadar genel yorumlar ve tavsiyeler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zortext
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zortext

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar internette Megan 3 ile ilgili pek çok değerlendirme var ancak bunların çoğu aracın ilk zamanlarında yazılmış.

Üzerinden geçen süre sonunda yeterli bilgi bulmak zor.

Şu an ben de 2013 ikinci el bir Megane alma arifesindeyim. Benzinli Otomatik Icon araçlara bakıyorum.

Bu araçlar için kullanıcıları olarak siz ne yorum yaparsınız, dikkat etmemiz gereken şeyler nedir.

Bir de alternatif olarak 2012 bir önceki kasa Auris alabiliyorum bu fiyat aralığında. Kullanan varsa bu iki aracı kıyaslayabilir misiniz?

Son bir sorum daha var. 2012-2013 Megane benzinli otomatik ile dizel otomatik arasında çok fiyat farkı yok. Diğer markalarda daha belirgin bir fiyat farkı var bunun sebebini anlayamadım.

Teşekkürler.

Arkadaşlar internette Megan 3 ile ilgili pek çok değerlendirme var ancak bunların çoğu aracın ilk zamanlarında yazılmış.

Üzerinden geçen süre sonunda yeterli bilgi bulmak zor.

Şu an ben de 2013 ikinci el bir Megane alma arifesindeyim. Benzinli Otomatik Icon araçlara bakıyorum.

Bu araçlar için kullanıcıları olarak siz ne yorum yaparsınız, dikkat etmemiz gereken şeyler nedir.

Bir de alternatif olarak 2012 bir önceki kasa Auris alabiliyorum bu fiyat aralığında. Kullanan varsa bu iki aracı kıyaslayabilir misiniz?

Son bir sorum daha var. 2012-2013 Megane benzinli otomatik ile dizel otomatik arasında çok fiyat farkı yok. Diğer markalarda daha belirgin bir fiyat farkı var bunun sebebini anlayamadım.

Teşekkürler.

Megane 3 kullanmadim ama suanki aracim fluence ayni altyapi araclari. Diger yandan bir hafta kadar auris kullandim. Aurisin megane 3 e gire bence tek ekai yani arka koltuk kismi daha dar ve aurisin otomatiginden kesinlikle uzak durun. Benim kullandigim auris otomatik dizeldi ve inanin bu araci alacak olsam manuel alirdim. Kullandigi sanziman zaten otomatiklestirilmis robotize sanziman ve son derece uyumsuz kalmis. Diger yandan yakit tuketiminden de bunu anliyorsunuz. Ama manuel otomatikten cok cok daha iyi. Aurisin bana gore megane kiyasla tek artisi ses sistemi megane a gore dort bes gomlek yukarida. Bunlarin haricinde megane gerek tukteim gerek sanziman gerek donanim dolulugu ve gerek arka yasam mesafesi her anlamda auristen yukarida. Megane icin bir diger eksi de malesef trim sesleri ki bu hemen her renault modelinde mevcut. Aurisin bakim araligi 10.000 megane bakim araligi 20.000 ki bence en buyuk fark burda. Aile kullanimina bence megane daha yatkin bir arac. Ayrica sunu da belirtmek isterim ki yalinimda olan ayni kasa corolla da sanziman sorunu cikmis yetkili servislerin hic biri cozememis en son araci satmisti.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bilgiler için teşekkürler

Aurisin belirttiğim 2011-2012 benzinli modellerinde bahsettiğiniz sorunlu MMT şanzıman yok. Dizellerinde var. Benzinlilerde klasik tork konvertörlü güzel bir şanzıman var.

Aslında benim için en önemli kriterlerden birisi sorunsuzluk. Kronik sorunlar ile uğraşmak pek istemiyorum.

Bilgiler için teşekkürler

Aurisin belirttiğim 2011-2012 benzinli modellerinde bahsettiğiniz sorunlu MMT şanzıman yok. Dizellerinde var. Benzinlilerde klasik tork konvertörlü güzel bir şanzıman var.

Aslında benim için en önemli kriterlerden birisi sorunsuzluk. Kronik sorunlar ile uğraşmak pek istemiyorum.

Megane eger otomatik dusunuyorsaniz benzinlide sorun yok fakat dizel olan modelde edc sanziman var cift kavrama. Sanziman cok guzel fakat belli baali sorunlari var. En buyuk sikintisi vites secimindeki kararsizlik. Eger bu sikinti sanziman veya beyinden kaynaklanmiyorsa basit cozumlerle hallediliyor. Edc yi aorunsuz olarak kullanan arkadaslar var fakat her sanzimanda oldugu gibi bu sanziman da da sorunlar mevcut. Almadan once aracin gecmisini mutlaka arastirin.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri