Megane 3 - Aracıma LPG takmalımıyım?

MEGANIIIWOLF

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
MERHABA:

Arkadaşlar aracım megan 3 privilege lpg takıp takmama konusunda kararsızım. Ufak çaplı yaptığım araştırmalara göre; 1.6 bir araç 1lt benzinle 15 km/ 1lt lpg ile 10 km gidiyor. Aracımın yakıt deposu 60 lt bu hesaba göre normal kullanımda depomdaki yakıtla 900 km yapıyorum. Ancak lpg ile 900 km yapmam için 90 lt yakıta ihtiyacım var.
sonuç olarak lpg fiyatları farklılık göstermekle beraber 2,70 tl ucuz yollu aldığımız varsayımı ile:

LPG 2,70 x 90=243 TL
BENZİN 5,20 X 60=312 TL fark bir depoda 69 tl yapıyor. Tabi ki bunlar teori yani pratikte ne olur bilemiyorum sadece aracım ile 1 depo ile 900 km yakaladım. Diğer konuda lpg hasaptaki gibi yakarsa araca lpg taktırmanın bir anlamı olmadığı fikrindeyim yardımcı olursanız sevinirim.:soru:soru:soru

Yılda kaç km yol yapıyorsunuz?

Yılda 5000/6000 civarı.

Yılda 5000/6000 civarı.
Az yol yapıyorsunuz bence gereksiz olur yaklaşık 1.5yada 2yılda amorti eder bagajdan olmakta var kapalı otopark a giremeyecek siniz bence değmez . Karar sizin

Teşekkürler ...

Hiç gerek yok hatta hiç hiç hiç gerek yok. boşuna masraf. O 1500tl ye yoksa kasko yaptırın..

5-6 bin km yaptığınızı lpg ustasına sorsanız o da takmaz zaten ama merak ettiğim bir şey var 6,6 lt/100 km yapar benzin tüketimi verdiğiniz rakamlar. Fabrika verisinden mi yola çıkıyorsunuz yoksa gerçek tüketimden mi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benzinle ilgili veri aracımın uzun yoldaki yakıt tüketimi tespitim, zaten belirttim.Yani bir depo ile 900 km
ye yakın yol yapıyorum.Tabi ki sakin kullanıcıyım 90/100 arası hız ile.LPG ile ilgili veriler pratik değil torik veri.Zaten onun için, görüşlerinizi almak istedim.Teşekkürler...

benzine devam derim.

Hocam. Yılda 5000-6000 km için bence gerek yok taktıracağınız LPG kitinin fiyatını bile kısa sürede çıkaramazsınız. Ortalama bir LPG kiti sanırım şuan 2000 civarı sanırım. Hemen hemen 30 depo yol gitmeniz lazım ki kara geçmeye başlayabilesiniz. Takldıktan sonra 27000 civarı bir yol yapılacakki kara geçin. İlk 27000 km de kit fiyatı anca çıkar. Bu da sizin kullanımınızla hemen hemen 5 yıla tekamül eder. Şahsi görüşüm yıllık 5000-6000 km yol için taktırmayın.

Geri