Megane 3 1.6 Cvt Touch Plus 2015 Sorunları

malikbakacak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba

Megane 3 1.6 CVT 115 Bg 2015 Temmuz Çıkışlı Aracım var aracı ilk aldğımda herhangi bir sorunla karşılaşmadım ama son zamanlarda araçta bazı tuhaflıklar olmaya başladı çevremdekiler kuruntu ettiğimi söylüyor ama sorunlar şu şekilde.

araç ilk çalıştırmada p konumunda r konumuna geçerken çok zorlamam gerekiyor aynı zamanda r den p ye alırkende aynı sorun var
Araç düz yolda giderken ayağımı gazdan çekiyorum ve araç fren yapıp bırakıyor gibi sıçrıyor
yokuş kalkış her zaman çalışmıyor
geri vitese taktığımda hafif yokuşta araç öne doğru kaçıyor
araçın altına baktığımda hafif siyahlık olduğunu gördüm kontrol ettipimde yağ olduğunu farkettim ama çok yoğun değil
araç rolantide çalışırken 700 devir de çalışıyor ve direksiyonda titreme hissediorum

yardımlarınızı bekliyorum.

iyi çalışmalar

yok hocam onlara çözüm yok neredeyse benzer problemleri bende yaşıyorum bursada gitmedigim servis kalmadı rolanti sorunu benimki düz olmasına rağmen dün gece geri ye geçmedi araba 3. denemede geçti neredeyse benzer problemler bu serviste bulamazsa dışarıda sorunu buldurup parçayı serviste degistirticem

Arabayı servise verdim test sürüşüne çıktığımızda yokuş kalkışın hiç çalışmadını söyledi. vites geçişi için beyne bakacağını söyledi bu maddelerin hepsini söyledim şimdi bakımda. sonucu sizlerle paylaşırım ilginiz için sağolun

ben size söyleyeceklerini söyleyeyim :D bende servisten aldım arabada hiçbirşey yok diyecekler afedersiniz biz bütün sorunları uyduruyoruz :D:D hayır sinir olduğum adamda bu sorunları farkediyor ama bulamadık diyor servis benmiyim o mu belli değil :D

P'den zor çıkıyorsa yükü şanzımana veriyorsunuz demektir. Aracı park ettiğinizde özellikle yokuşlarda önce P'ye alıp sonra el frenini çekip ayağınızı frenden çekiyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Aracın yükünü şanzımandaki Park kilidine veriyorsunuz. Bu da P'den zor çıkmaya sebebiyet veriyor. Aracın yükü her zaman öncelikle el frenine verilmelidir.

Doğrusu nedir?
Araç park edilir. Ayak frende iken El freni çekilir. Vites N (Boş) Konuma alınır. Ayak frenden kaldırılır ve aracın yükü el freni ile sabitlenmiş arka tekerleklere yüklenir.. Tekrar ayak frenine basılıp vites P konumuna alınır ve araç terk edilir.

Geri