megane 3 1.5 DCİ 2011. motor hasar riski uyarısı çıktı.

hasimovic1905

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
kısa süre önce evimin orada 2 tane aralıklı kasisten farketmediğim icin hızlı geçtim. hızım yaklaşık 70-80 km vardı. geçtikten sonra ekranda motorda hasar riski uyarısı çıktı silinmiyor. çalıştırınca çıkıyor sonra egzoz emisyonu kohtrol ediniz yazıp tekrar motorda hasar riski var kodu çıkıyor. daha önce başına böyle bir durum gelen var mı?
Not: kasisten geçerken aracın altı fln değmedi ve sürtme olmadı.

geçmiş olsun acaba darbe sensörü gibi birşey mi var motorda o etkilenmiş olabilir. serviste bir cihaza bağlatmanızda fayda olabilir

Arıza kaydı alın aracın altını gözle kontrol ettirin

kısa süre önce evimin orada 2 tane aralıklı kasisten farketmediğim icin hızlı geçtim. hızım yaklaşık 70-80 km vardı. geçtikten sonra ekranda motorda hasar riski uyarısı çıktı silinmiyor. çalıştırınca çıkıyor sonra egzoz emisyonu kohtrol ediniz yazıp tekrar motorda hasar riski var kodu çıkıyor. daha önce başına böyle bir durum gelen var mı?
Not: kasisten geçerken aracın altı fln değmedi ve sürtme olmadı.

Enjektörden dolayi vermis olabilir. Yakiti nerden aliyorsunuz bide vites devir araliginiz nedir.

arkadaşlar yorumlar için teşekkürler. tanıdık bir tamirciye götürdüm. araç kendini korumaya almış dedi. bilgisayara bağlayip sildi. 10 TL de ücret verdim. herhangi bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.

Bununla geçmiş olsun.

Geri