MEGANE 3 ,1.4 T Tce 5 kapi LPG

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan afnk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

afnk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2011 model 1.4 Tce megane 3 aldım. 36000 de. Lpg taktirip uzun yıllar binmek istiyorum. Yalnız turbo motor olmasi lpgde sorun çıkarır mi, subaplarla ilgili bir sıkıntı yaşarmiyim, motor arıza ışığı yanar mi, benzin göstergesi ve yol bilgisayarı iptal olur mu, bir de ekonomik olarak hangi marka ve model lpg önerisiniz. Çok soru sordum ama bu konuda çokta bilgim yok, yardımcı olan ve taktıran varsa bilgi verirse çok sevinirim. Acil olarak taktırmak istiyorum.

Bu sorularının cevaplarını en iyi YETKİLİ lpg dönüşüm servislerinde alırsın.
Hangi araca hangi kit gider oradan öğrenebilirsin :eyv
Burada herkes bir cevap yazsa kafan karışır. Narin konular bunlar.

Cevabınız için sağolun ama taktirip tecrübe edinen varsa ve bunu paylassa çok iyi olur.

Kardeşim şöyleki Renault marka araçların Lpg uyumunda pek sıkıntı olmuyor.Arıza ışığı ilk başta yanar ama telaş etme motor ilk kez gaz la gidiyo 100km sonra otomatik olarak sönecek. yol bilgisayarın çalışır ama Lpg ye göre değil deponda bulunan benzine odaklı çalışır.Benzin göstergen iptal olmaz ama araç lpg de giderken benzinde gidiyomuş gibi ibre yavaş yavaş düşer, senin yapman gereken bir kere benzini fule yakın doldurman ve her lpg aldığında 10tl likte benzin atman. Bu şekilde depo sürekli yüksekte durur ve ibre aşağıya inene kadar benzin almış olursun. Lpg kiti olarak tavsiyem Romano . Buradan bakabilirsin özelliklerine.http://tgsotogaz.com.tr/index.php/romano.
Benim kendi aracımda bu kit var 2 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum 100bin km enjektör garantisi ve motor garantisi veriyor. Senin araçta bulunan turbo konusunda bilgim yok onu yetkili birine sorman çok daha sağlıklı olacak.

1.2tce direk enjeksiyonlu olduğu için lpg uyum yok özel kit taktırmak gerekiyor 1.4 de durum nedir bilmiyorum

turbo şarjlı motorlara lpg uyumu var.
yağlı çalışan özel bir sistem takıyorlar.
landi renzo tavsiye ederim.

aynı sistemde 1.4T 140 bg. astraya taktırdık.süper verimli gayet güzel çalışıyor.
Ankarada isen olgun oto lpg landi renzo servisi şaşmaz sanayide.
önemli olan zaten montaj işçiliği...

İstanbuldayim avrupa yakasında. Tavsiye edilebilecek bir usta var mi.

Geri