MEGANE 2 yoğun trafik te önden gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pilot.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pilot.

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar yogun trafikte iken dur kalk yaptıkdan sonra 1.vites hızında giderken gelen sürtme sesi eden olabilir genelde trafikte 3.4 defa dur kalklardan sonra olyor videoda dikkatli dinlendiğinde baya belli gelen ses

https://youtu.be/MfM-iJz3bL0

Triger ve v kayışına baktırmanız lazım . Keyifli forumlar

Hocam problemin kaynağını buldun mu acaba, bende de aynı şey oldu da.

Düşük viteste olmasının iki sebebi olabilir. Motor yükte ve düşük hızda duyuluyor olmalı. Araçta tüm aksesuarları kapatıp yeniden kontrol edin. Örneğin klima ve havalandırma çalışmasın. Fan yada soğutma sistemi kapalı olsun. Arkadaşların dediği gibi ilk olasılık kayışlar. Özellikle V kayış ihtimali. Islak yada niteliği bozulmuş olabilir. Süpriz bir aksam da radyatör pervanesi olabilir. Sürtme sesi yada göbek dağıldı ise pc fanı gibi vınlama olur. Siz aracı radyatör fan açtığında bir kenera çekip kaput açıp dinleyin, garanti olsun.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bana fren sesi gibi geldi sanki. 2 aylık konu ama araç dururken ses kesiliyor mu ?

Yoğun trafik ve dur kalkta olduğu vurgulanmış. Bu sebeple radyatör fanı ihtimali öne çıkıyor gibi.

Ankara / 2007 model 1.5 dci Megane II Expression Faz II Hatchback

Araç dururken ses kesiliyor. Radyatör veya fan sesi değil. Benim tahminim ya fren aksamında bi yerler genleşip sürtüyor, hızlanınca açılıyor ya da direksiyon kutusu. Ama bana fren aksamı daha yakın geliyor.

Sizin şikayetiniz de benzer ama sanırım videoda ki sesten ve mesajdan farklı bir durum. Sizin fren sistemi şikayetiniz yeni değişmiş balata yada bitmeye yakın balata, tekerlek porya bilyası gibi aracın hareketi ile orantılı seslerle ilgili olmalı.

Ankara / 2007 model 1.5 dci Megane II Expression Faz II Hatchback

Yakında balatalar değişecek, o zaman bi baktırayım başka bir problem var mı diye. İlginiz için teşekkürler.

Geri