Megane 2 vuvuzela sesi.. yardim..

yavuzali

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese iyi aksamlar.
2009 megane 2 extreme 99000 km deki orjinal aracimda cozemedigim ilginc bir ses var. Sadece ruzgarli havalarda sol arka teker oldugu bolumden vuvuzela sesine benzer bir ses geliyor. Ruzgar sesi ile kesilip geri geliyor ve bilya sesine ugultusuna cok benziyor ustaya dinlettim oda once bilya sesi dedi ama anlatinca hak verdi bekleyelim cogalirsa bilyadir dedi. Sesi iyi dinleyince tam olarak bagaj icinde egzost cikintisi olan yerden tam egzostun genis kismi var bitimden 30 cm once son susturucu sanirim tam olarak ordan geliyor. Ancak dedigim gibi ruzgarli havada geliyor ruzgar yokken hizda yapsam virajda alsam bosta gazda yukte ses yok egzost takozu davlumbaz heryer sapasaglam ancak ses var. Tecrubelerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
İlk defa duydum, o bahsettiğin yere izalasyon yaptırmayı düşün bence...

İlk defa duydum, o bahsettiğin yere izalasyon yaptırmayı düşün bence...

İzolasyonluk bi durum degil bencebi sekilde kanatimce o bolgede hava akimindan kaynakli duduk etkisi olusuyor. Tam olarak ne zaman basladigini kestiremiyorum ama son donemde kar lastigi takma ve park sensoru montaji yaptim bunlar etkilermi diyorun ama farkli bolgelerde.

Davlumbazdan diye dusundum ilk once ama kirik cikik yipranma yok soktum oyle denedim ama fark yok

Belki kapının lastikleri aşındığı için yapıyordur. Rüzgarlı havada arabayı başkası sürsün kendin arkaya geçip dinle müsait yerlerdr kapıyı bir kaç cm açıp dene benim aklıma gelen bu

Belki kapının lastikleri aşındığı için yapıyordur. Rüzgarlı havada arabayı başkası sürsün kendin arkaya geçip dinle müsait yerlerdr kapıyı bir kaç cm açıp dene benim aklıma gelen bu

Kapi lastikleri ftiller ilk gunki gibi saglam. Ses icerde olusmuyor disarida olusup icerde duyuluyor. Babama kullandurttim araci koltuklarida yatirip dikkatlice dinledim ve egzost son susturucu ile bagaj plastigi arasinda 2 parmaklik bosluk var tam o kisimda meydana geliyor bagaji acinca sol ortada yani. Alttan baktigimda o bolgede normal olmayan hic bisey yok kirik yarik vs yok.

Dunden beri 4-5 usta gezdim cozemexim lanet sesi sacmalayip duruyorlar yok bunlarin egzost asagi bakiyorda ruzgarda hava icine girerde vs yorum dahi yapamiyorlar ama beni cildirtiyor. Aracimi. Arka tarafi tamameen orjinal twk islem park sensoru ama onunda delikleri cok farkli yerlerde aes tam olarak bagaj ha uzu ile egzost son susturucu arasindaki iki parmaklik bosluk olan bolgede olusuyor yandan iyi ruzgar esince duduk gibi otuyor. Cok rahatsiz edici bi ses.

Dunden beri 4-5 usta gezdim cozemexim lanet sesi sacmalayip duruyorlar yok bunlarin egzost asagi bakiyorda ruzgarda hava icine girerde vs yorum dahi yapamiyorlar ama beni cildirtiyor. Aracimi. Arka tarafi tamameen orjinal twk islem park sensoru ama onunda delikleri cok farkli yerlerde aes tam olarak bagaj ha uzu ile egzost son susturucu arasindaki iki parmaklik bosluk olan bolgede olusuyor yandan iyi ruzgar esince duduk gibi otuyor. Cok rahatsiz edici bi ses.

Madem o bölüme sünger kestirip sünger sıkıştır. En azından düşük maliyetli kendin uygulayabilirsin. Seste değişiklik olursa doğru yolda gidiyorsundur. Ses devam ederse bence rot balanscılarda tekerleği döndürmek için cihazlar var. Orada o tekerleği kaldırıp hızlıca döndürüp ses dinleyebilirsiniz.

Madem o bölüme sünger kestirip sünger sıkıştır. En azından düşük maliyetli kendin uygulayabilirsin. Seste değişiklik olursa doğru yolda gidiyorsundur. Ses devam ederse bence rot balanscılarda tekerleği döndürmek için cihazlar var. Orada o tekerleği kaldırıp hızlıca döndürüp ses dinleyebilirsiniz.
araştırmaya devam. dediğim o bölgeye bugün izocam sıkıştırdım bastım hava girişini engelledim denedim ses devam etti dikkatlice dinledim ki ses geziyor ama özellikle stepne altında yoğun bir şekilde duydum ve bu sefer sağa kaydı ses. bu akşam arka alt torsiyon koruma plastiği var onu sökmeye çalışıp öyle deniycem. altta görünen tek yer orası artık sağ altta kalan kısımda 10 cm lik bi çatlak var onu deniycem. ya bulucam ya çıldırıcam :)

ses bilya v.s ile alakalı değil ses tamamen hava akışının yanlış yerlere girmesiyle alakalı bi durum havada rüzgar yoksa ses de yok. bir haftadır buralar baya lodos esiyor rüzgar kesilse ses de yok.

Geri