Megane 2 sol ön kapı gergisi

sametfatih

Kayıtlı Üye
06-Ankara
Merhabalar,
Megane 2 dynamique 2004 model aracımın sol ön kapısındaki gergi açıp kapatırken ses yapıyor.
Piyasada orjinal diye satılan parçalar 3000-3500 TL arasında. Bir oto parçacı da yan sanayi yada farklı marka olarak nitelendirilen sol ön kapı gergisini 1100 TL ye aldım. Fotoğrafı aşağıdadır.
1000013224.webp
Bugün bir kilitçiye götürdüğümde kilitci daha önce bu malzemeyi kullandıklarını ve ses yaptığını söyledi benim de içime sinmedi. Sorularım şunlardır
1-) Bu malzemeyi kullanan varmıdır? Sorun yaşar mıyım?
2-) Arabam da sadece arka çamurluk ta iki lokal boya var. Bu gergiyi değiştirmek için kapıyı tamamen sökeceklerini ve kapının bundan sonra sök-tak olarak görüneceğini belirttiler. Bu işlem için değer mi ya da tamamen sökmeden yapmanın bir yolu varmıdır?

Kapının sesinden rahatsız oluyorum. Bir şekilde bı sorunu çözmek istiyorum. Yardımcı olabilecek ya da değerli bilgilerini, tecrübelerini benimle paylaşabileceklere şimdiden teşekkür ediyorum.

Sadece gergiyi sökmek için genelde kapı sökülmüyor diye biliyorum. Hatta internette bu gergilerin ses yaptığında değişmesi amacıyla sadece plastik parçaları çok ucuza satılıyor. Yine oradaki yorumlarda eli anahtar tutan herkesin veya küçük bir işçilik bedeliyle yapılabildiği yazıyordu.

ÖRNEK

Geri