Merhaba arkadaşlar, öncelikle megane 2 1.6 16v 2009 model aracım mevcut. İnternet'e baktığımda çoğu kişi 5w40 daha iyi ses azaltıyor, yağlama süresi daha kısa, motorun ömrünü artırıyor, daha ince diye söylentiler var. Benim şu anda kullandığım mevcut yağ Mobil 2000 10w40 kullanıyorum. Herhalde zor yağladığından olsa gerek motordan çok ama çok hafiften şıkırtı sesi geliyor (yağlama kanallarından da olabilir diye düşünüyorum bu yüzden 10000 de würth'ün motor temizleme ürününü eski yağa katıp temizlemesi için kullanmayı planlıyorum). Sizce yağı değiştirip 5w40'mı kullanayım yoksa 10w40'tan şaşmamalımıyım?
Bir diğer sorun ise motor soğutma suyunu değiştirmeyi planlıyorum. Radyatörün tahliye vanası nerede bir bilginiz varmıdır?
Bu arada konuya ek olacak ama motorun numarasını nasıl öğrenebiliriz? (hani olur ya K4MD763 gibi vs vs...)
Bir diğer sorun ise motor soğutma suyunu değiştirmeyi planlıyorum. Radyatörün tahliye vanası nerede bir bilginiz varmıdır?
Bu arada konuya ek olacak ama motorun numarasını nasıl öğrenebiliriz? (hani olur ya K4MD763 gibi vs vs...)
Son düzenleme: