Megane 2 Otomatik Çalışmama, Seyir Halinde Stop Etme

Topal Solucan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese hayırlı günler arkadaşlar, 2004 model otomatik megane sahibiyim. Aracım bundan 4 ay önce çalışma konusunda sıkıntı çıkarıyordu, aracı bılgısayara baglatıp sorunun kam mili kaptöründen kaynaklandıgını anladım ve parcayı kendı ustama değiştirdiğim. Yaklaşık 3 aydan beri araçla ilgili bir sorun yoktu.

Yaklaşık 1 aydan beri, araç yaklaşık 10 marştan 4 tanesinde daha önce oldugu gibi marşı ilk seferde almıyor, 4. bazen 5. kez marş alıyor, bazen nazlandıgıında hiç almadıgı da oluyor. Ayrıca bu sorunla ılgılı olup olmadgını anlamadıgım; aracın setlerden gecınce; kırmızı ısıkta beklerken; sıkışık trafikte stop etme gibi bir sorunu ortaya çıktı. Araç lpg'li ancak bu sorunu benzinde ikende yapıyor.

Sorunun ılk once lpg den kaynaklanabıleceını dusunup, 1 ay (500km) benzınde kullanıp lpg cıye gotırdum, kendısı lpg enjektorlerının capını buyuttu ve sorun devam ederse aracı bır mekanık ustasına gostermenın saglıklı olacgını bıldırdı.

Hafta sonunda büyükçekmece ve esenyurt cıvarında aracı bırkac ustaya gosterdım ama ızah ettıgım bu hususlar hakkında kesın bırsey soyleyemedıler; bir usta arıza tespıtı ıcın bırkac gun aracı kendılerıne bırakmam gerektıgını soyledı.

Yetkili serviste çıkan arıza uyarısı ''boğaz kelebeği '' ile ilgili imiş; arac henuz 53 bın km de .

Fikir ve usta onerınıze ihtiyacım var, selamlar.

Evet arkadaşlar, sorun hakkında çevremdeki ustalar tam net bir tespitte bulunamıyor. Sırayla parça değiştirmeten bahsediyorlar.

Avrupa yakasında, bu araçtan iyi anlayan; işin ehli bir ustaya ihtiyacım var, usta önerisinde bulunabilirseniz memnun olacağım.

Hayırlı pazarlar.

Geri