Megane 2 ısınınca çalışmama sorunu

Deepblue16

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
2007 model megane 2 var motor soguk iken sorunsuz çalışıyor ancak biraz yol yapıp harereti ortaya geldiğinde stop ettiğimizde soğuyana kadar start almıyor bu sorunu yaşıyan varmı aranızda ve çözümü nedir acaba

genelde böyle hatalar krank devir sensörüdür. ısı müşürü de olabilir. ancak ilk krank devir sensörüne baktırın.

Araçta hava soğukken sıkıntı yok havalar ısınmaya başladığı zaman stop edince birdaha çalıştıramıyoruz motor soğuyana kadar bekliyoruz bir hata bir arızada vermiyor oc den bağlanıp taratıyoruz hiç bir sorun görünmüyor

İlk olarak krank sensörünü değiştirerek deneyin, OBD cihazında sorun göstermeyebiliyor.
Krank sensörleri sağlamken OHM değeri olarak 230-270 aralığında çalışır özelliğini kaybettiğinde motor ısınınca bu değerlerde yükselir ve beyine ateşleme komutunu göndermez, araç soğuduğu zaman OHM değerleri normale döner ve araç çalışır...

Aynı sorun bende de vardı motor sıcakken stop ettiğimde çalıştırma esnasında çok hızlı marş çevirirdi ama çalışmazdı çözümü egzantrik sensörünü yerinden söküp yuvasını ve sensörü temizleyip geri taktım sanırım zamanla tozdan ve titreşimden etkileniyor ve egzantriğin konumunu okuyamıyor şuan hiçbir sorun kalmadı cok küçük sorunlar aracın çalışmamasına neden olabiliyor.

Aynı sorun bende de vardı motor sıcakken stop ettiğimde çalıştırma esnasında çok hızlı marş çevirirdi ama çalışmazdı çözümü egzantrik sensörünü yerinden söküp yuvasını ve sensörü temizleyip geri taktım sanırım zamanla tozdan ve titreşimden etkileniyor ve egzantriğin konumunu okuyamıyor şuan hiçbir sorun kalmadı cok küçük sorunlar aracın çalışmamasına neden olabiliyor.

Bende marşı dahi çevirmiyor :)

İlk olarak krank sensörünü değiştirerek deneyin, OBD cihazında sorun göstermeyebiliyor.
Krank sensörleri sağlamken OHM değeri olarak 230-270 aralığında çalışır özelliğini kaybettiğinde motor ısınınca bu değerlerde yükselir ve beyine ateşleme komutunu göndermez, araç soğuduğu zaman OHM değerleri normale döner ve araç çalışır...

bahsettiğiniz sensörü değiştirdim ama sorun devam ediyor şuanda tepk,is, değişti sadece çalışmayan motor çalışıyor ama kartı sokup çıkarıp kilitleyip kapıları açıp tekrar kartı takarsak start verince bazen çalışıyor bazen çalışmıyor şuandada

[h=1]kardeş aynı sorun bende de oldu Manyetik Kaptör var araçta altta motor kısmında bunu değiştir 4 servıs gezdım bı turlu bulamadılar . allah razı olsun megane servısten ayrılmıs bır usta 10dk cozdu işimi[/h]

Sorunu marş motorunun otomatiğini değiştirerek çözmüş bulunmaktayım

Geçmiş olsun

Geri