Megane 2 Dynamique Fan Motoru Arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdinc.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erdinc.

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 senedir Renault megane 2 authentique kullanıyorum geçen hafta sattım ve dynamique modelini aldım. Araç 2004 model dijital klima. Gel gelelim satan arkadaş bana fan motorunda arıza olduğunu söyledi ve kabul ederek aldım.
Şuanda aracın içine ne klima ne kalorifer hiç bir üfleme yok. Fan motoru bu aracın neresınde nasıl sökülür kömürleri bitmiş olabilir diye düşünüyorum veyahut yenisiyle değiştiricem. Yardımcı olacak birisi varsa cok sevinirim.

Aracınız hayırlı olsun.Öncelikle tamirciye gitmeden evvel , gaz pedalının yanındaki kapağı çıkartarak kalorifer motorunun soketlerini kontrol edin.Kronik soket erimesi var bu araçlarda.
Eğer sorun motorda ise onun için gaz pedalının falan sökülmesi gerekiyor.Göğsü söktürmeyin çok işçilik alırlar.Ama önce aracın içine tersten yatarak o dediğim sokete bakın.

Aracınız hayırlı olsun.Öncelikle tamirciye gitmeden evvel , gaz pedalının yanındaki kapağı çıkartarak kalorifer motorunun soketlerini kontrol edin.Kronik soket erimesi var bu araçlarda.
Eğer sorun motorda ise onun için gaz pedalının falan sökülmesi gerekiyor.Göğsü söktürmeyin çok işçilik alırlar.Ama önce aracın içine tersten yatarak o dediğim sokete bakın.

Teşekkür ederim dediğiniz gibi olmuş pazar günü bakabildik soket erimiş şu an çalışıyor , fakat son kademeye kadar açtığımızda fan motorundan tarıltı şeklinde bir ses geliyor , bu uzun süre çalışmadığından kaynaklanıyor olabilir mi yoksa yeni bir fan motoru beni mi bekliyor. Şimdiden teşekkürler

Aynı arıza bende de var.rezistans ve kalorifer motoru soketlerini baktım.soketleri kontak sprey ile temizledim. hala arıza devam ediyor.yardımcı olursanız sevinirim.

motorun dönen bölümüne toz birikerek fanın tam randımanla dönmesini engelliyor bu sebeble de soketlerde ısınma meydana gelebiliyor. ayrıca aynı pislik yüzünden fan hızı arttığında kuş cıvıltısı gibi sesler de gelebiliyor. bana kalırsa soketleri tamir ettikten sonra fanı sökerek iyice temizlemekte fayda var. gelen seslerin kesilmesine de yardımcı olacaktır.

Aynı arıza bende de var.rezistans ve kalorifer motoru soketlerini baktım.soketleri kontak sprey ile temizledim. hala arıza devam ediyor.yardımcı olursanız sevinirim.

sizin de benzer sorun olabilir fan sıkışmış olabilir. eğer fan sıkışıkken çalıştırılmaya çalışıldıysa motor da yanmış olabilir.

kalorifer motoruna direk 12v vererek fan motorunu çalıştırdım. fan motoru sağlam. rezistans üzerinde transistör var. ondan olabileceğini söyledir. söküp onuda ölçdüm. oda sağlam. dijital klimadan gelen ince sarı kablo var.rezistans tetikleyici. o kabloda artı (+) mı olması gerek eksi mi (-). yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

kalorifer motoruna direk 12v vererek fan motorunu çalıştırdım. fan motoru sağlam. rezistans üzerinde transistör var. ondan olabileceğini söyledir. söküp onuda ölçdüm. oda sağlam. dijital klimadan gelen ince sarı kablo var.rezistans tetikleyici. o kabloda artı (+) mı olması gerek eksi mi (-). yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Geri