Megane 2 dizel yakıt ortalaması 9.7 ne yapıcam ben :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emre3444
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emre3444

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş

Hava filtresine baktır Emre bi yerde bi tıkanıklık olabilir araba zengin karışım yapıyor bu yakıt hiç normal değil.

Yarın bu konu hakkında kapsamlı bi arastırma yapıcam metin:) bakalım ne cıkacak sonuc

Allah yar ve yardımcın olsun Emre kısa bi sürede çözersin inşallah... bi yere baktırmakta fayda var

3 nedenden Dolayı yakıt bu kadar artar.

1. Neden Jant lastik ebat büyütmekten 16 jantı 18 e cıkartırsanız, 205 tabanı 225 235e cıkartırsanız bu kadar cok yakar. Ama görüyorumki bundan degil Cünkü Ebatlarınız Orjinal 205 55 16.

2. Neden Filtre kirliligi + bakımsızlık. Eger bakım yaptırmadıysanız kirlenen mazot ve hava filtresi asırı yaktırır. Bakım yaptırdıysanız Orjinal fabrikanın önerdiği 5w40 Yağ yerine, 5w30 Koyduysanız buda yakıtı arttırır ince yağ oldu için Cünkü Normalde Euro4 Motorlu aracınız var 85 Beygirliklere Aslında 10 40 Konması gerekirken 5 40 koymayı önermiş fabrika. Ama 5 30 asırı ince gelir o motora ufaktan performans olur ama yakıt fazla yakması olarak geri döner. Araba bayagı zengin karışıma girer.

3. Neden Bakım yapıldıysa Bakım süresi sıfırlamak için yol bilgisayarına müdahele edilir. Yanlıslıkla .. / 100 KM bilgisinide sıfırladıysanız araba maalesef bi süre boyle sapıtıp yanlıs gösterir sonra düzelir.

Yapacağin Şey Belli Kardeşim , En Yakin Servise Gidip Araçina Acil Bakitman :eyv :eyv

Yukaridaki arkadaş 5.30 yag konulursa yakit tuketimi artar demis evet son bakimimda 5.30 yag koydum ve bakim yapilali 2000 km oldu ve son 200 km dir araç böyle ama bakim yapildigindan itibaren değil bu konuyu arastirip sorunu çözüp sizinle paylasacagim arkadaşlar

Yukaridaki arkadaş 5.30 yag konulursa yakit tuketimi artar demis evet son bakimimda 5.30 yag koydum ve bakim yapilali 2000 km oldu ve son 200 km dir araç böyle ama bakim yapildigindan itibaren değil bu konuyu arastirip sorunu çözüp sizinle paylasacagim arkadaşlar

9.7 ortalama, aracın dizel değil benzinliymiş meğer:)

5w-30 yağ tam sentetik, eoro5 norm motorlar için üretilmiştir ve yakıt ekonomisine katkı sağlama özelliği vardır. iki sayı arasındaki fark ne kadar az ise yakıta olumlu yansır...

senin araçta 5-30 yağ nedeniyle yakıt artışı olacağını düşünmüyorum. aracının km si ve motordaki aşınma düşünüldüğünde çok ısındığı zaman 40'a göre 30 viskositede biraz yağ eksiltme olabilir

9.7 ortalama, aracın dizel değil benzinliymiş meğer:)

5w-30 yağ tam sentetik, eoro5 norm motorlar için üretilmiştir ve yakıt ekonomisine katkı sağlama özelliği vardır. iki sayı arasındaki fark ne kadar az ise yakıta olumlu yansır...

senin araçta 5-30 yağ nedeniyle yakıt artışı olacağını düşünmüyorum. aracının km si ve motordaki aşınma düşünüldüğünde çok ısındığı zaman 40'a göre 30 viskositede biraz yağ eksiltme olabilir

Verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum abicim

çekiş düşükse turbo zayıflamıştır veya hortumladdan kaçırıyor olabilir , vesgate açık kalmış olabilir kurumdan , enjektörler yavaştan işiyor olabilir en tehlikelisi bu piston eritip motor elden gider iyi bir dizelciye göster bence

Geri