sprey boyayı koduna uygun yapıldığını bilmiyordum astar boyası da sprey olarak var mı sadece gri bölgeyi boyamak istiyorum gri bölgeyi sökmek için komple tamponu sökmem gerek sanırım
Dostum detaylı anlatayım aklındaki soruların cevaplarını içinden çıkartırsın.
Tamponu sökmen gerekmez boyayacağın yeri kağıt bant ve gazete ile maskelersen yine boyayabilirsin.
Önce boya vurulacak yeri güzel yıka toz toprak çamur kalmasın sonra herhangi bir sürtme ezik büzük varsa onlara macun çekeceksin. Sonra kalından en inceye sonuncuyu sulu olarak zımpara yapacaksın.
Ezik olmadığını farz edelim. Alan küçük olduğu için ve ezik olmadığı için direkt önce 1200 sonra 1500 zımpara ile sulu olarak güzelce zımparalarsan yüzey boyanacak kadar pürüzsüz duruma gelir.
Zımparadan sonra boyanacak parça tozdan arındırılması için tekrar güzelce yıkanır.
Boyanacak parça toz olmayan rüzgarsız kapalı bir mekanda yere parelel olacak şekilde koyulur altına gazeye kağıdı koyarsan yerden toz kalkmaz ilk astar katı çok ince atılır.
Astar dediğimiz şey boyanın zımparalanmış yüzeye güzel tutunması için çok ince gelişigüzel atılan ilk kattır.
Unutmadan boyayı her sıkmadan önce bol bol çalkala ki tortu oluşmasın.
Astar katının 15-20 dk kadar kuruması beklenir hafif dokunduğunuzda ele yapışmıyorsa kurumuştur.
Artık gerçek katı atabiliriz. Burada önemli olan sprey 30-40 cm uzaktan parçaya dik olarak değil de 45 derece gibi bir açıyla ve hiçbir yerinde duraksamadan devamlı aynı hızda hareket ederek boyayı parçaya eşit olarak dağıtmaktır.
Aynı yerde 1 saniye fazla beklemek demek boyanın fazla kalın olup akması demektir. 1. katı çok kalın olmayacak şekilde bu yolla atıp tavsiyem 30 dk beklemen.
Kuruyunca 2. katı biraz daha kalın aynı yöntemle atılabilir. En son kurumada bekleme süresi 1 saati bulsun.
parçanın parlak olmasını istiyorsan boya vurduğun gibi yine 2 kat parlak vernik atabilirsin
yok orjinal gibi mat durmasını istiyorsan ki bunu tavsiye ederim mat verniği yine ince 2 kat olarak vur ve yine 1 saat kurumaya bırak.
En son elinle kontrol et yapışmıyorsa güle güle kullan.
Görsel olarak youtube da videolar var. Uygulamaları oradan görebilirsin.