Megane 2 - Aracımda çalışmama sorunu

serci2001

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
119950 km deki megane2 araçım, 110 bin bakımında ilk defa servis dışında yağ değişimi yapıldı. Ondan sonrada arabada çalışmama problemi başladı. Starta basınca araç tam çalışacakken stop ediyor. Kartı çıkartıp tekrar takıyorum , Starta basınca ateşleme yapmak için nazlanir gibi bir kaç defa ugrastiriyor. Aku yeni değişti inci marka taktirdim. resimdeki boruda bir usta hava gördü mazot geri kaçıyor dedi . Acaba bu boruda havanın oluşmasına ne sebep oluyor. Çözüm yolu veya yolları nelerdir.Benim sorunum sizce bu boruda mazot un geri kacmasimidir.
jQzPoL.webp

Son düzenleme:
Yakıt filtreniz değişimi? Bende aynı konudan muzdaribim

Hocam bende benzer sorunu geçende yaşadım, aracım yolda stop etti çekiciyle oturduğum ilçedeki ustaya götürmek zorunda kaldım. Mazot filtresini değiştirdi yanına dizel pompacı çağırdı beraber baktılar aracım geç de olsa çalışır hale geldi, mazotu geri kaçırmasın diye fotoğrafta görülen boruya vana taktı pompacı ama sabahları çok geç çalışır oldu arabam. Filtreyi değiştiren usta hava aldığını bir kaç gün sonra filtrenin düzelteceğini söyledi ama düzelmedi bende Şaşmaz daki asıl ustama gittim, bu arada kime sorunumu söylesem pompacıya git enjektörlere baktir diyordu. Kendi ustama güvendiğim için Şaşmaz a gittim o da mazot filtresinden sorunun olacağını söyledi filtreyi üzerindeki sensoruyle değiştirmek gerektiğini söyledi. Parçacı sadece sensor için120 lira gibi bir rakam söyleyince ustam Yıldız sanayiden başka bir megane 2 den çıkma mazot filtresini hortumlarıyla beraber söküp getirdi ve sorunum tamamen düzeldi. Aracım tek marşta her zaman alıyor ve zorlanmadan çalışıyor. Umarım sizin probleminiz de basit birşey dir. Benim tahminimce piyasada ikinci sınıf veya sahte mazot filtreleri var onlar da bir süre sonra problem yaratıyor.

Aynı sorunu bende yaşadım geçenlerde. Kelebek kutusu kurum bağlamıştı temizlettim eski haline döndü. belki aynı sorundur sizinki de.

Aracını çalıştırmadan önce vak vak pompayı pompalayıp (şişene kadar ) marş bas eğer rahat çalışıyorsa mazot geri kaçıyor

Geri