Megane 2 aküden anfiye güç kablosu çekebilmek için?

SrC@N

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,

Aracıma bas ve anfi bağlantısı yapacağım fakat büyük bir engelle karşı karşıyayım.
Anfiyi beslemek için aküden çekeceğim güç kablosunu kaporta içerisinden ve motor bölümünden geçirebilecek bir bölüm bulamıyorum.

Nette araştırmadığım konu kalmadı.Bu konu hakkında bilgisi olan ya da uygulamış olan arkadaşlarım yardımlarınızı rica ediyorum.

Debriyajın oralarda yukarı doğru bir delik olmalı.

Sürücü tarafında Volkan'ın dediği yerde lastik tıpa var,onun içinden veya yan tarafından geçirebilirsin...

Hava filtresi kazanını sökün, bunun içinde muhtemelen akü vs. sökülecek.Beyninde sökülmesi gerekirse soketlerin fotosunu çekin takarken sıkıntı olmasın.Daha sonra denildiği gibi pedalların orda plastik tapa var onu çıkardın kabloyu ordan sokup motorun orda bakın çıktığı yerden çekin

Westinghouse yakınındaki lastik tıpanın yanından geçirmen lazım yanlız öyle kabloyu itmekle geçiremezsin.Klavuz lazım sana.Çok ince demirden veya çamaşırlık demirinden yapabilrsin bunu.Kabloyu klavuza bantlar geçirirsin yoksa çok zor ordan kabloyu iterek geçirmen.

Debriyajın üzerindeki tapadan denedim fakat ne yerinden kıpırdıyor ne de deliniyor ya da ben fazla zorlamıyorum.
Symbollere bakıyorum çok basit bir delik var ama bizim araçlarda resmen açılmaması için kapatılmış.

Ayrıca delikten geçse bile Furkan Ç. nin de dediği gibi hava filtresi de sökülmesi gerekiyor gibi :(

Debriyaj pedalının üstünde ön kaput açma telinin etrafındaki kauçuktan geçirin, hava filitresine denk geliyor, biraz zor oluyor ama benide epey uğraştırmıştı.

Bugün tam 4 saat uğraştım dedim aküyü ve hava filtresini de sökeyim rahatlıkla kabloyu geçiririm ama..
Hava filtresi sökümü de hiç kolay değil,baktım olmayacak yarıda bıraktım tekrar topladım.
Yine bu sefer debriyajın üstündeki tapadan bir sert tel ile denemelerime rağmen ucunu motor bölümüne ulaştıramadım.
Bugün uğraştığım durumda, tuna14 senin dediğin gibi kauçuktan denedim geçiremedim :(

polen filtresinin oldugu yerden deneyin ;)

Geri