Megane 2 Akü Bakımınızı Yaptırmayı Unutmayın !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mbeklen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mbeklen

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,

Belki forumda daha önce konuşulmuştur ama ben yine de hatırlatmak isterim. Aracınızın Akü bakımını ihmal etmeyin. Biliyosunuz en olmadık yerde sizi yolda bırakabilir. Dün Başıma geldi. Ölçtürmüştüm ama yine de Akü dibe vurmuş. Varta 12V 60A akü ile değiştirttim. Ben ilk defa karşılaştığım için çok tuhafıma gitti. Aşağıdaki video bana ait değil ama araba aynen videodaki gibi yapıyor. Akü olduğunu anlamak hakkaten zor. Daha önce görmemiş arkadaşların dikkatine :D

Akü bakımı ve zamanın da değiştirilmesi önemli bir husus, eyvallah kardeşim...

Geçmiş olsun kardeşim. Tüm araçlarda akü bakımı ve ölçülmesi önemlidir. Umarım aynı sorunla tekrar karşılaşmazsınız. Keyifli paylaşımlar.

Akü bakımı nedir paylaşırmısınız bildiklerinizi

Kalın zımparayla kutup başlarını iyice zımparalamak gerek..
Sonrasında Kutup başlarına Gres sürmek yeterlidir...
Kış aylarının başında yapılması uygundur....

Kalın zımparayla kutup başlarını iyice zımparalamak gerek..
Sonrasında Kutup başlarına Gres sürmek yeterlidir...
Kış aylarının başında yapılması uygundur....
Genelde herkez aku basina gres surmeyi dogru sanar. Gresi kutup basina surdukten belli bir sure sonra uzerine toz toplar igrenc bi durum ortaya cikar. Aku elektrigi araca tam iletemez. Ondan sonra temizleyecegim diye ugrasirsiniz. Oysaki kutup baslari tam saglikli ise yani aku kutup baslarini tam tutarsa oksitlenme meydana gelmez. Kutup baslarinda Kucuk bosluklar ve nem oldugu zaman oksit meydana cikar. Kola ve wd 40 ile temizlenir. Eger oksitden kurtulamiyorsanizda gres yerine wd 40 sıkın ve vazelin sürün.
Normal bir kaliteli akunun omru 4. 5 yil kadardir bu sure zarfindan sonra akunun sizi yolda birakmasi tamamen sizin sansiniza bagli.

Genelde herkez aku basina gres surmeyi dogru sanar. Gresi kutup basina surdukten belli bir sure sonra uzerine toz toplar igrenc bi durum ortaya cikar. Aku elektrigi araca tam iletemez. Ondan sonra temizleyecegim diye ugrasirsiniz. Oysaki kutup baslari tam saglikli ise yani aku kutup baslarini tam tutarsa oksitlenme meydana gelmez. Kutup baslarinda Kucuk bosluklar ve nem oldugu zaman oksit meydana cikar. Kola ve wd 40 ile temizlenir. Eger oksitden kurtulamiyorsanizda gres yerine wd 40 sıkın ve vazelin sürün.
Normal bir kaliteli akunun omru 4. 5 yil kadardir bu sure zarfindan sonra akunun sizi yolda birakmasi tamamen sizin sansiniza bagli.
Bu konuda bilgilendirdiğin için teşekkürler:eyv

Geri