Megane 2 1.9 dcı 120 cv calısmama sorunu

Hayatiozturk66

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhana arkadaslar ben form da yenıyım arabam megane 2 1.9dci 120 lık arabaya kontagı actıgım zaman mazot gelmıyor bende dırek deponun ıcındekı pompa bozukdur dıye actım baktım ama debonun ıcınde sadece kutu var motor yok mazotu cekmek ıcın arastırdım duyduguma gore ınjeksıyon pompası cekıyormus kontagı acınca mazotu ustunde bır parca var basın ayarlayıcı makıneye bagladım sorun o gosterdı cıkma buldum degıstırdım ama yıne mazot gelmıyor o parca normalde mazotun basıncını ayarlıyor pompanın koskoca pompaya bır tek fıs takılı o da o kucuk parcaya pompa normalde gucu tırger kayısından alıyor calısınca ama ılk basta calısması ıcın kontak acılınca depodan mazotu ne cekıyor bılgınız varmı yardım lutfen sorunu bulamıyorum

Mazot pompası olmadan çalışmaz ki, bir terslik var bu işte...

Bende oyle biiliyordum usta her arabada deponun ıcınde mazotu ceken bır pompa var dıye ama bende acınca sasırdım bunda yok dci sistemde ınjeksıyon pompası cekıyormus ama benım tuhafıma gıden pompaya bır dıs gırmıyor pompa trıger kayısına baglı calıtıktan sonra onla calııyor ok pompanın ustunde kucuk bır sılındır seklıne parca var kolayca sokuluyor. Bır tek o parcanın fısı var ama o parca cekıyor sıyecem o barca basıncı ayarlayan parca o cekmıyor pompaya cektırıyor dıyecem ama kucucuk bir parca anlamadim gıttı kontagı acınca calısmadan once mazot nasıl gelıyor anlayamadık gıttı delı olacagım valıze soktum P0089 regulateur de pression performance az diyor yani basinc ayarlayan parcada sorun var diyor degistirdim havasinida aldim yine mazot gelmiyor ya biseyi eksik yapiyorum anlayaamdim kayadi yiyecem

Enjektirlere mazot gidiyormu onun borusuna bakın

Yok gitmiyor zaten sorunda orda.aceba ilk kontagi acikca mazot nasil gidiyor enjektorlere

Enjektor rampasina giren boruyuda cikardim kotagi actim mazot basmiyor depoda pompa olmadigina gore tek secenek enjeksiyon pompasi cekiyor ama sorunlu demekki gelmiyor fikri uyaniyor insanda dedigim gibi enjektor pompasina bagli kablo yok enjektor pompasi ustunde bir kucuk parca var tek ona elektirik geliyor komple o parca ile birlikte cikma enjektor pompasi aldim depodan gelen mazot borusunu taktim fiside taktim kontak actim ses geliyor ama yine cikis yerinden mazot gelmiyor ya aldigim ikinci el pompada bozuk satan kisiye 3 defa sordum calisan arabanin ustunden sokuldu dedi ya yalan soyluyor oda bozuk yada sorun ne anlayamadim mazotun kontak acilinca gelmeme sorununu anlayamadim ikinci aldigimdan gelse diyecegim benim enjeksiyon pompasi bozuk ama ondanda gelmiyor kafayi yiyecegim

Arkadaslar yardimci olurmusunuz lutfen konuyu yanlis yeremi actim ? Yokmu yardim edebilecek ustalarim yada bilen arkadaslarim

Borularda bir delik mi var acaba diye düşüyorum hava yapıyor cekmiyor

Borulara pek ayrıntılı bakmadım ama delıkde olsa bıraz mazot gelmesı lazım degılmı delıkten yada borudan bılgısı olan varmı kontagı acımca mazotu ne cekıyor onu ogrenmeye calısıyorum cunkı ınjeksıyon pompasına elektorık gırısı yok sadece ustundekı kucuk bır parcaya elektırık gelıyor oda basıncı ayarlıyan parca ya o mazotu cekıyor dıyecem ama sanmıyorum baska ne cekebılır bulamıyorum mantıksız gelıyor

Mazot fıltrsını degıstırdım orayı ıyımı kapatamadım hava yapıyor dıyecem ama deostırdıkten sonra 200 km fılan surdum bır sorun olsa dırek degıstırdıgımde yapmazmı ıdı

Geri