Megane 2 1.5 dci enjeksiyon ariza sorunu

turgutcoskunn

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamın aleyküm öncelikle arkadaşlar , yaklaşık 2 hafta önce renault megane 2 1.5 dci 2006 hb model bi araba aldım ve daha 1 saat önce sheelden mazot aldım 30 liralık yola çıktım 2 km felan gittim enjeksiyon arıza yazdı bilgisayarda arabayı stop ettim starta bastım marşa bastı bastı çalışmadı biraz bekledim tekrar bastım çalıştı 2 dakika felan gittim yine enjeksiyon arıza verdi ve eve gittim (15 km ) felan gidene kadar 3-4 sefer enjeksiyon arıza yazdı gitti sürekli sorun ne olabilir çözümü felan yaşayan arkadaşlar varsa cevaplarlarsa çok makbule geçer.

Aleykum selâm . Dci de çok karşılaşıyoruz bu yazı ile depo ya dizel enjektör temizleyici koyup depoyu fulle birazda devirli kullanın düzelir genelde ben böyle yaparım . Diğer arkadaşların da yorumlarını alalım.

34VR1415

hocam kalitelisinden enjektör temizleyici alın. 50tllik mazotun içine dökün hepsini. O depo mazot yanana kadar mazot almayın. hepsi yansın sonra düzelir.

Bugün sheel müşteri hizmetlerini aradım ve sorunu belirttim yarın numune alacaklar labavatuvarlarda bakılacakmış bakalım olmassa sizin dedğiniz gibi yaparım

Benzer bir durum başıma gelmişti ama kaliteli yakıttan olduğunu düşünmüyorum. Sizden önceki sahibi kaliteli yakıt kullanmadı ise 7 lt yakıt ile bu sendromu degistiremezsiniz. Arkadaşların dediği gibi katkı yada katkılı yakıtı biraz daha fazla alın ve yüksek devirlerde aracı kullanın.

Ankara / 2007 model 1.5 dci Megane II Expression Faz II Hatchback

aldığım adam akrabam ve aşırı titiz bi adam ben ondan aldığımda bana bastıra bastıra shellden baska yerden mazot alma ve her shelldende alma dedi 2 tane iistasyon söyledi sürekli buralardan al diye kalitesiz yakıt aldığını düşünmüyorum bakalım yarın gelsinler ne çıkacak sonuç

bende aracımı ilk aldığımda yasadım enjektör temizleyici aldım düzelmedi sorun enjektörler deki kod beyine hatalı işlendiğinden cıktı enjektörler deki seri numaralarını beyine tanıtıldı sorun bitti şükür

Merhabalar arkadaşlar bende de megane 2 2005 14 benzin lpg araç var bir kaç aydir araç enjeksiyon kontrol edin diye yazi beliriyor bazen düğmeye bastiktan sonra marş aliyor hemen geri birakiyor bazen yolda giderken gaz kesiliyor basiyorum basiyorum 50-60 tan yukari çikmiyor bazen kendi kendine yavaşladiğinda istop ediyor bazen de gaza çok dokunduğunda bile devir 3500 geçiyor birkaç tane ustaya götürdüm hiçbirşey anlamadilar enjeksiyon değişecek diyen var gaz kelebeğinde sorun var diyen var falan filan bir türlü işin içinden çikamadim. Bide son zamanlardan özelikkle 2 vitesten 3 e geçerken 3. Vitesten 4 e geçerken araçtan tak diye bir ses geliyor. Ilk başlarda çok takiyordum hemen yapilsin diye ama sonradan pes ettim yavaş yavaş bu problemler için araci oto elektrikçiye göstermek istiyorum burda birkaç yerde okumuştum sorum elektrikte olabilir diye tavsiyelerinizi bekliyorum daha önce bu gibi sorunlarla karşilaşan arkadaşlar oldu mu

Geri