Megane 1 - Sıcakta Kırılan Makaronları Yenilemek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meganne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meganne

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
1. resimdeki gibi ....13 numara anahtar ile soğutucuyu söktüm...anahtarın uzun olması gerekli...
sonra eski bantları söktüm...ilk resimdeki gibi bi görüntü oldu..

bu işlemleri barajın kenarında yaparım dedim...
balık tutmak gibi bi niyetim yoktu...bagajda olta takımlarım duruyordu..balık tutanlar giderken daha doğrusu tutamayanlar giderken onlardan yem istedim...
onlarda al orada mısırları attık dedi :D...bu işlemleri yaparken oltayı da hazırlayıp attım oltayı ...sazan varsa gelir elbet dedim.

2. resimde görültüğü üzere ....1-2 saaat sonra 1. sazan geldi:D

3. resimdeki gibi makaronu taktım...aşağıya doğru itledim...en korktuğum yerleri korumaya almış oldum..enjektörleri sökmek en güzeli idi de...enjektörleri sökmeye çalıştım...sökemedim

4. resimdeki gibi enjektörleri de hortum ile korumaya aldım..

5. resimde gelen 2. sazanımız :D

son resimde gibi sağdan sola doğru devam ettim...ve işlemleri bitirdim..

not: bu işlem ameliliktir...bi işe yaramıyo...

not2: benzin hortumunu da sökmüştüm....zaten kırmışlar...bende temelli kırdım..
benzin koka koka geldim...zor attım sanayide bi kabortacıya...orada idareten düzelttik..ama benzin hortumu gerekli...acayip benzin kokuyo araba çalışıyca :d

not3: barajda benim olduğum kıyı da herkes bekliyordu...ama bi tek ben balık tuttum ...hahahah...nasip kısmet:D

özet: çalışıosa gurcalama...gurcalatma..

the end..

DdN0QZ.webp

.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ellerine sağlık çalışmaların için. Ama megane 1 lerin benzin hortumu zor bulunuyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca takım satılıyor ve oldukça da pahalı diye biliyorum.

Eline sağlık :eyv

Ellerine sağlık çalışmaların için. Ama megane 1 lerin benzin hortumu zor bulunuyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca takım satılıyor ve oldukça da pahalı diye biliyorum.

bulunuyor abi...ama soketi değil, 1 metre kadar girişi hortumuyla birlikte...evet pahalı...gümrükler açık artık, eskidenmiş onlar :)

28 tl...benzin hortumu söketi...ama 5 cm kesmek lazım takmak için...
54 tl yan sanayi...tüm ön hortum...ama takarken sanayide sağını solunu yine kıracaklar...
canım sıkılacak yine...

benzin bu şakaya gelmez..
düşündüm taşındım...
en iyisi yetkili servise gidecem :D yetkili servisete ne kadar bindirimli indirim yaparlarsa artık :D

225 tl + 50 tl işcilik : 275 tl dedi yetkili servis..
50 tl yerli malı hortum + 30 tl işcilik : 80 tl ye yaptırdım...renault özel servisinde...bu sefer sağını , solunu kırma parçalama olayları yaşanmadı çok şükür, ama tedirginim yinede :D

benzin hortumuyla oynayan arkadaşlara tavsiye...sert plastik o hortum...çat diye çatlıyor bükünce oradan benzin akıtıyo...dıştaki siyahlık hortum gibi sandırtmasın benim gibi..üzerine bastırdığınız, büktüğünü yerden kaçırmaya başlar...
yarın tekrar kontrol edecem...çünkü 1. enjektörün fişinin tekini çıkarıp kolayça yerine takmak varsan 20 dk zorladı biyerleri :D enjektör fişi isyan etti...kendi kendine attı..:D kırılmamıştır inşallah :D hortumu da bükmemiştir...bükülen yer basınç ile kaçırma yapıyor..

siz kurcalarsanız, yeniden takarken benzin soketine iki mini yeni somun takıp üstüne wd40 sıkıp takarkanız eskisinde daha sağlam olur....
arabayı yaktırmadan sanayiye götürebilip, yaptırdım :D

...

Son düzenleme:
bu arada da emminin tekinde megane 1.6 station wagon vardı...
emmi manifoldu, gaz kelebeğinin oringlerini değiştirdi...
çok inceledim arabayı.. super araba...oynama yok...kaza yok..darbe yok...
2000 model rxt....30 bin istiyodu :D

neyse...işlemler bitti...bujileri de yeniletti adam...hava filtresini de ..
ama bi çalışıyo uçak gibi....benimksi daha güzel :D kara kara duman atıyo...

demek ki...benim ki eski toprak , bu kadar işkenceye rağmen hala taş gibi :D

işkenceye uğramadan önce...türkiyede ilk 10 da idi iddia ediyorum :D

Son düzenleme:
Geri