Megane 1 Hararet yarıda olunca marş basmıyor !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brş

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar megane 1 2001 model 1.9 dtı rte aracım var. hararet ibresi yarıda veya yarıyı çok az geçmiş olduğunda marş basmıyor. öyle oluyor ki sanki marş motoru dönmüyor gibi. biraz bekleyeyim hararet ibresi yarıdan düşsün hemen tek marşta çalışıyor. sebebi ne olabilir sizce.

soğutmak için fan devreye giriyordur belki o anda marşa bastığınızda aküde zayıfsa marş moturonu döndürmesi zorlanır dün başıma geldi bnmde aküm zayıftı aracı stop ettim fanı çalıştırdı sonra marş basmadı akü orda bitti yani

Bende öyle düşünmüştüm. Harareti yükseltip başka bi araçtan akü takviyesi ile marşa basmayı deneyeceğim. İnşaah büyük bi sorunu yoktur. Birde bizim usta bilgisayara bağlamış radyatör fanı 102 derecede açıyomuş, yüksek mi derece normalde kaçta açar ?

derecesini bilmiyorum ama benim araçta gösterge ortaki çubuktan sonraki çubuğa gelmeden açıyor fanı dizel die farklı olabilir belki

102 derece yüksek dostum 102 derece de su kaynama yapar zaten 100 dereec kaynama derecesi olarak bilinir bu da arabayı zorlarsan hararete allah korusun motoru yakmana sebep olur

bende ortadan sonra ki 2. çizgide açıyor

bu sorunu çözebildin mi acaba?

bu sorunu çözebildin mi acaba?

Evet çözdüm. Ama sorunun hararetle falan alakası yokmuş. Benim aküm eskiydi. İlk çalışmalarda sorun olmuyordu. Ama motor sıcakken marş ı kaldıramıyordu herhalde akü. Sonra farklı problemler falanda oldu. Araç gaz kesmeye falan başladı. Kırdırıcı lambası yanıp gaz yemiyordu. Aküyü sıfırladım. Varta 72 amper akü aldım, hiçbir sorun kalmadı. Ne marşta ne başka yerde. Maşallahı var şu anda.

Geri