Megane 1 gösterge panelinin içindeki toz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tolga37

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar beyaz kadran rxi aracımın gösterge panelinin içi toz alıyor bunu nasıl temizleyebilirim ve bir daha tozlanmasını nasıl engelleyebilirim.

ben de öyle toz olmuyor.
o kmnin ortasındaki düğmeden almayacağı kesin.
bence torbido üstünü söküp göstergenin arkasına bez bant yapıştırabilirsin.

Gosterge panelini, ust gogus panelini cikartarak temizleyebilirsiniz, gosterge panelinin arkasinda bir catlak ya da kirik olabilir.

Daha bugun laguna aracimin km sini sokup temizledim :). Biraz cesaretli olup sokebilirsinjz parcalari.megane yi tam olarak bilmiyorm ama

Gosterge panelini, ust gogus panelini cikartarak temizleyebilirsiniz, gosterge panelinin arkasinda bir catlak ya da kirik olabilir.
o üst bölüm sökmenin bir püf noktası varmı bildiğiniz.sonra elimize yüzümüze bulaştırmayalım.

Hocam öncelikle üst taraftaki hoparlör kapaklarını çıkartıyorsunuz. orada bir iki adet vida olması lazım. Onları çıkardıktan sonra biraz kaktırma ile üst göğüsü elinize alabiliyorsunuz.

Hocam iki kapağın altındaki birer vidayı söktükten sonra, tornavida gibi bir cisimle kanırttırmayın
Resimdeki işaretli noktaya elinizle aşağıdan yukarıya doğru biraz sert bir şekilde vurursanız kolaylıkla çıkacaktır. Kolay gelsin...

hz34.jpg

boş vaktimde bir deneyeyim o zaman...
sağolun arkadaşlar.
birde üst kısmı söktükten sonra gösterge panelini sökmem gerekecek tabiki
bunun kablosu soketi vs. sökerken dikkat etmem gereken bi yeri varmıdır.
içine kolaylıkla ulaşabilir miyim.ibrelerin ayarlarını falan bozmaktan korkuyorum.

Son düzenleme:
boş vaktimde bir deneyeyim o zaman...
sağolun arkadaşlar.
birde üst kısmı söktükten sonra gösterge panelini sökmem gerekecek tabiki
bunun kablosu soketi vs. sökerken dikkat etmem gereken bi yeri varmıdır.
içine kolaylıkla ulaşabilir miyim.ibrelerin ayarlarını falan bozmaktan korkuyorum.

3 tane de panelin vidası var. İki tane de soket var, soketlerin mandalları var, kolay çıkar. Camını çıkarırken dikkat etmen yeterli. Tırnakları kırılmasın. İbrelere hiç dokunma.

Geri