Megane 1 coupe sadece direk lpg de calisiyor

asipoyraz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkdasaslar megane 1 coupe aracim da hic bir sorun yokken (yakin zamanda kaptor soket arizasi da giderilmisti) gayet duzgun calisiyordu sirali sistem atiier var mars basiyor ama arac calismiyor. lpg dugmesine basili tutup kontagi ceviriince calisiiyor sizce ne olmus olabilir

Sıralı sistemde imkanı yok lpg de çalışmaz bu işte bi karışıklık var..
niye çalışmasın ki .. bizim megane cabrioda geçen benzin hortumu yırtıldı , lpg tusuna basılı tutarak dırek lpgde calıstırdık aracı servise gidene kadar..

Cok enteresan bi tahminde bulunayim mi. Bu aralar aracimin akusu cabuk bosaliyor.4kez marsa basiyim 5.de aku takviyesi gerekiyor.ayrica araci calistirirken de gosterge ve ic lamba isiklari iyice sonuyordu.acaba yakit bombasi aku zayif diye guclu pompalama yapmiyor mu.yani lpg de calismada belki bu kadar guce gerek yoktur.

Cok enteresan bi tahminde bulunayim mi. Bu aralar aracimin akusu cabuk bosaliyor.4kez marsa basiyim 5.de aku takviyesi gerekiyor.ayrica araci calistirirken de gosterge ve ic lamba isiklari iyice sonuyordu.acaba yakit bombasi aku zayif diye guclu pompalama yapmiyor mu.yani lpg de calismada belki bu kadar guce gerek yoktur.
belkide düşük güç gittiği için pompada yada tesisatta bı sıkıtı oluşmuştu ama bi ihtimalde çok akü takviyeside beyinli araçlarda sıkıtı yaratıyo beyinde

akü boş fazla vakit kaybetmeden değiştirin bendede aynısı vardı lpg kullanırken farları 1 dakika açık unutuğumda marş etmiyordu araç.. takviyeyle kaldırdım 2 sefer ama lpgde çalışmasıda şu soruyu aklıma getiriyor bi ustaya götürmüştüm aracı adam bujileri aldı kafasına vurdu taktı araca dedim usta neyliyon senin araç lpgli böyle daha iyi çalışır sen anlamazsın gibi bi artistlik yaptı bende iyi demiştim aracı kaldırdım eve götürdüm ertesi gün bindin marş ediyorum çalışmıyor benzinde..bide ısrarla bana lpg düğmesine basılı tutarsan araç lpgde çalışır demişti... düğmeye basılı tuttuğumda araç çalıştı durumu ayıktım buji anahtarı aldım sente anahtarıyla bujileri ayarlayıp taktım ertesi günde 4 tane buji alıp taktım 2 yıldırda tek marş çalışıyor araç... böyle bi işlem uygulattıysanız yakın zamanda kontrol ettirin :)

Yetki verilen kişiler uygun bulmadıkları mesajları düzeltme veya silme selahiyetine sahiptirler.
Hiç kimse araçlar hakkında teknik bilgileri doğuştan bilemezler,her kesin hatası olabilir,bu hataları uygun bir dille söylemek yerine küçümseyerek yazarsanız o mesaj silinir beyler...:eyv
Not: Kimse forumu veya yöneticileri tehdit etme lüksüne sahip değildir...:eyv

Üyemizin sorununa döneyim .

Akünüzün tarihine bakın ve şarj dinamonuzu da ölçtürün .
Ayrıca araçta elektrik kaçağı var mı diye de baktırın .

Akünüz eskiyse değiştirince düzelecektir .

dindiri dindir dindir dindiri...kurtlar vadisi gibim...
polat poyraz olmuş...

Geri