Megane 1 bobin sorunu bezdim artık

Silentgoat

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Şimdi arkadaşlar arabam megane1 coupe 1.6 16v atiker lpgli,en baştan anlatiyim olayı,
Arabayı ilk aldığım zamanlar araç bazen arıza ışığı yakıyordu bi vuruntu yapıyodu ce o an gaza sokunursam devam ediyodu ve gaz vermezsem stop ediyodu,boğaz kelebeği temizlendi,lpg enjektörleri değişti,hava filtresi değişti,kpg ayarı yapıldı,neyse bu sorun geçmedi öyle kullandım baya bi,sonra bi gün araç çekişten düştü ve beni yolda bıraktı,araba gaz yemiyo ve deli gibi titriyodu,usta geldi 2-3 nolu bobinler gitmiş dedi,çıkma olarak birine sagem diğeri beru marka taktı araba kendine geldi o şekilde 1000km civarı sıkıntısız kullandım,neyse araba yine arıza lambası yakıp aynı vuruntuyu yapmaya başladı arada,ben de gittim 1 4te bozuldu heralde dedim otaya merkası belli olmayan bobin taktım yine bi süre sonra aynı problem bu sefer 2 3trki çıkmaların yerine mais marka bobin taktım 3 tane sonra yine problem,bu sefer gittim ngk lpg1 bujileti ve 4 tane bosch marka bobin taktım 800km sorunsuz kullandım şimdi aynı problem çok nadir de olsa yapıyo ama rahatsız eder cisten değil.atiker de iyi bi ustaya gittim bunun log elektiriğini 4.bobinden çekmişler dedi ve onu iptal edip elektriği aküden çekti.yani bu işlem üzerinde bosch bobinler arızalandıktan sonra yapıldı,hala o bobinler takılı ama elektriği bağlantısı düzeltildi,şimdi ben gidip delphi marka 4 bobin alıp taksam bu sorun yine kısa sürede oluşur mu,anlatabildim mi bilmiyorum teşekkürler

he bir de kafa takıldı acaba krank devir sensöründen olabilir mi?

Son düzenleme:
Geri