Megane 1,4 Authentique 2006 Yokuşta Geri Kaçırma, direksiyonda ses, 1. vitese girmeme

istanbulsince

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba İlk aracım bu araba experden geçirerer aldım 10 gün önce sorunlarım şunlardır yardımcı olacak arkadaslara simdiden tesekkür ederim

1- araba dik yokuşta debriyaj kavrama yapmıyor her halukarda kaydırıyor ve debriyaj gaz yapınca gazı yemiyor sadece yokuslarda mecbur el freni kullanarak kalkıyorum.

2 - araba calısır vaziyette dururken tam sol veya tam sag yapacagım zaman direksiyon en sonda tak diye bir ses cıkarıyor baktırmam lazımmı ?

3 - Hafif rampada 2 ile girdigimde gaz yemiyor mecbur 1. vitese atıyorum ama cok hafif 5-10 km ile giderken 1. vitese cok zor geçiyor normalde dururken hiç sıkıntı yok ama az bir sey yerinden oynasın 2 den 1 e alırken zorluyorum vitesi zor giriyor.

Şimdiden çok teşekkürler araç konusunda cok fazla bilgim yok bu forum sayesinde biraz öğrenye çalışıyorum.

Merhabalar; bu söylediklerinizin birçoğu aslında kullanım alıskanlıklarıyla alakalı, yokuşta geri kaçırma yapması tamamen size bağlı aslında. Ancak balata incelmiş ve debriyaj yukarıda kavrıyor olabilir o ayrı bir durum.

Direksiyondan gelen ses direksiyon kutusuyla alakalı olabilir, onu bir ustaya gösterebilirseniz iyi olur.

2'den 1 e atmak için hızınız yüksek olabilir ya da araç soğukken de bu durumla karşılaşıyor olabilirsiniz. burada da bir arıza oldugunu dusunmuyorum. yanlışsam düzeltsin arkadaşlar.
Buarada kolayoto'nun servis kısmında Renault yazıp arama yaparsanız önünüze birçok özel servis seçeneği çıkacaktır ihtiyacınız oldugunda değerlendirebilirsiniz.

Teşekkür ederim evet debriyaj çok yukarıda kavrıyor ama kavrama noktasında bile geri kaçma oluyor, 2 den 1 e geçişte durma kıvamında bile tam durmadiginda vites zor geçiyor rahat geçmesi için tam durmam gerekiyor

Geri