Megane 1.4 16V USTALARIN AYLARDIR ÇÖZEMEDİĞİ ARIZA... !!

turkerkut

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,megane 1.4 16V 2001 LPG'li aracım var. Aracımda yolda giderken arıza lambası ile stop lambası yanıyor,o sırada devir düşüyor tekrar çıkıyor ve tekliyor yola devam ediyor stop etmiyor.. Bu söylediklerim yaklaşık 2 sn sürüyor ve 1 saat içinde 10 defa yapıyor. Tam 1 aydır ustalara götürüyorum birisi elektiriksel sorun birisi Lpg'de birisi bilmem nerede.. Baktırmadığım yeri kalmadı 1 aydır bunla uğraşıyorum ama hala yapıyor.. En son Tüp tesisatını söktürdüm bu sefer yapmamaya başladı ama tüpü de kontröl ettirtdim tüpte de sorun yok.. Lütfen yardımcı olur musunuz gerçekten deli ediyor bu arıza.. Ayrıca boğaz kelebeğini değiştirdim bobinlere baktırdım. Oksijen sensörünü değiştirdim. Tüp beynini kontrol ettirdim ama yok yani arıza yok..

geçmiş olsun.Direk arıza vardır diye parça değiştirmeyin.Arızalı denen parçaların kablolarını soketlerini kontrol edin.İnşallah çözülür bir an önce

Direk arıza olabilire döndü bu mesele. Yoksa arızanın nerede olduğuna dair kesin hiçbişey yok..

lpg sisteminin bağlantısını ayırdığını ve arızanın yapmadığını söylemişsin arıza enjekör kabloların birbiri ile teması sonucunda bu GİBİ arızalar oluşabilir.tüp beynini nasıl kontrol ettiler?

Bilgisayardan kontrol ettiler tüp beyninde arıza olup olmadığını... Enjektör kablolarını da kontrol ettirdim defalarca şase olduğunu söylediler fakat şase tam nerede onu da bulamadılar...

Ekrana stop ve service işareti çıkıyorsa araç pc ye bağlanıp arızayı çıkarır.. Genelde bu tekleme gibi durumlar buji bobin kabloları ile ilgili oluyor hepsi orjinal parça olacak..bobinler kalem bobin 1 tanesinde sorun olabilir.

arızaya çözüm bulabildiniz mi

Geri