Megan ii far ampülü değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mstfkyr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mstfkyr

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar far ampulüm yanmıyor bır tanesi oto elektrikçi yüzünü ekşitti ve abi sonra gel dedi :)) çok mu zor ben yapabilirmiyim becerikliyimdir kendi çapımda yardım ederseniz yaparım belki...

Ön tamponun öne yatırılması gerekiyor diye biliyorum. Bir elektrikçide denk gelmişti. Yanlış hatırlamıyorsam öyleydi. Ondan ekşitmiştir yüzünü;)

Aynen Hakkı beyin dediği gibi. Megane II'de ya tampon inecek veya çok tecrübeli birisi davlumbazın içinden değişecek ama oldukça zor. Servise gitmenizi öneririm.

İyi bir elektrikçi tampon ayarını bozmamak için davlunmaz içinden el yordamı ile değiştirir sadece davlumbazın klipsleri kırılacaktır onları da artık 0,50 kuruş maliyetinden değiştirerek az miktar daha zarar etsende tamponun sökülmemiş olacak :eyv

Tamponu falan indirmeyin sakin davlumbazdaki delikten rahatlikla degisiyor.

Delikten değiştiremiyorsanız tamponun üst kısmındaki klipsleri ve davlumbaza denk gelen yerdeki vidalarını söküp tamponu öne eğerseniz farı bile sökersiniz

davlumbasın kapağını çıkartıp değğiştiriliyor değişmesi kolay da değiştikden sonra takması zor oluyor biraz zorlamak gerek .. bu zorlamadada far ayarları bozuluyor kimi yere bakıyor kimi yukarı sonradanb ayarlatman gerek benim basıma geldi ... değişince far ayarlarını ayrıyetten başka yere yaptırdım ...

merak ettiğim konu şu far ayarı yapılırken far yükseklik seviyesi hangi knumda olacak iç yükseklik ayarı yapılırken ? 0 damı 2 de mi?

Benim de sol xenon farım yanmıyor arada bi gitti geldi sonra tamamen gitti beyinden midir yoksa ampulden midir arkadaslar

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Far ayarı yapılırken içteki düğme sıfır konumuna alınır. Hatta mümkünse sürücü koltuğuna biri oturursa daha hassas bir ayar yapmış olursunuz

fardandır yerınden oynamıştır benımkıde oyle taktırmıştım nasıl olduysa cukarlara gırıp çıkarken yıne sondu anlamadım

Geri