Megan 3 1.6 HB CVT araç vitesteyken titreme ve homurdanma sorunu

meganım_06

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, cvt şanzıman lpg'li aracım motor ısınıdığında vitesteyken ses ve titreme yapıyor, koltuğumdan hissediyorum. Vitesi trafikte beklerken boşa alıyorum ses ve titreme kesiliyor. Bundan önce titreme dalga dalga oluyordu. Boğaz kelebeğini temizletmem tavsiye edildi temizlettim (sökmeden temizledi usta) şuan motor ısındığında tarfikte frene ayağımı koyuyorum devamlı ses ve titreme yapıyor. İbrede hareket yok. Sorunu nasıl çözebilirim bilen varsa yardımcı olsun lütfen. Teşekkürler.

Yağ sıcaklığı normal bir değere ulaştığında-ısındığında araç viteste iken, frene bastığınızda, hızınız da sıfır iken devir saatinin ~650 +-50 değerine inmesi lazım. İbrede hareket yok demişsiniz de o yüzden söylüyorum. LPG'yi devren çıkarttığınız zaman da oluyor mu aynı durum ?

İbrede dediğiniz o ilk hareket olup sabitliyor, ibre normal diye düşünüyorum ama başka bir problem var ve viteste ve hız sıfırken araç homurdanıyor (titreme ve boşlukta hissi)

Lpg devreden çıkınca titreme daha az yine de kendini hissettiriyor, çekiş enterasan gelebilir ama lpg de benzinden daha iyi geliyor bana

2014 Megane III 1.6 CVT var bende de. Titreme 700 d/d bandında hafif hissediliyor ancak rahatsız edici seviyede değil. Aklıma şanzıman ve motor yağı geliyor ancak siz yine de diğer arkadaşların önerilerini de bir bekleyin derim.
Motor yağınız 5w/30 olacak. Standartları API grade SL or SM, ILSAC grade GF-3 or GF-4, ACEA A1/B1, A3/B3, A3/B4, A5/B5, C2 or C3 (*2) olacak.
Bunun haricinde sorun şanzımanda da olabilir mi diye düşünüyorum. Yağ seviyesinin normal olup olmadığına bakmışsınızdır herhalde ve her 50.000 km civarında yağ, filtre ve contalarını değiştirmek gerekiyor. Bu konu hakkında şuradaki mesajımı okuyabilirsiniz: http://www.renaultfanclub.com/showthread.php?t=93542&p=1047235&viewfull=1#post1047235

Merhaba, konuyla ilgili süreç içerisinde tespit ettiğim hususlar şunlar;

1) Titreme motor ısındığında ve hafif rampadayken daha fazla oluyor.
2) Rolantide tireyen aracı kırmızı ışıkta boşa aldığımda titreme ve homurdanma kesiliyor.
3) Araç viteste titrerken lpg den benzine geçiyorum durum değişmiyor.

Not: Titremenin sebebi lpg den kaynaklı subap erimesi olabilir mi, reno servisin biri kafamı bulandırdı ondan olur açıp bakalım dedi 6-7 bin TL ye varan masraflardan bahsetti aracı aldığım gibi kaçtım. Özel servislere götürdüm "sen subap erimesi ne demek biliyor musun var git işine" dediler. Subap erimesinin başlangıcı durumunda böyle durumlar olabiliyormuş. Başına böyle birşey gelen var mı?

Geri