Marş almama sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dd2dl5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dd2dl5

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, dün aracımı çalıştırmak istediğimde çalışmadı. Start'a bastığımda hiç marş sesi yok, ilk olarak ışıklar yanıyor daha sonra el freni, emniyet kemeri ve akü ışığı yanık kalıyor. Başka anahtarla denedim yine çalışmadı. Biraz araştırdım %75 aküden kaynaklı problem ancak benim akü daha 4 aylık. Bu kadar kısa sürede akünün bitme olasılığı nedir ? ve ya başka bir yerde arıza olabilir mi ? Göstergede akü ışığının yanması sorunun akünün bittiği anlamına gelir mi ? Yardımcı olur musunuz nasıl çözeceğim bu sorunu ? Tek seferlik akücüye gidene kadar aküye takviye yapsam araca zarar verir mi ?

Sorununuz aküden kaynaklanıyor. Eğer aracınızda ki teyp orijinal değilse aküyü bitirme ihtimali var.

Yada beklemiş bir akü takılmış, şarj dinamosu yeni aküyü şarj edemiyor olabilir. Akü alınan yere yada bir elektrikci den voltaj durumuna bakabilirsiniz. Akünün hüneri kışın ortaya çıkar.

Ankara / 2007 model 1.5 dci Megane II Expression Faz II Hatchback

Arkadaşlar sorun marş sigortasındaymış. Usta geldiğinde sigortayı değiştirdi araç çalıştı fakat tekrar çalıştırdığımızda yine çalışmadı. Usta fazla akım çekiyor muhtemelen dedi ve tahmin ettiği yerlere ön takımın alt kısımlarına baktı ve marş bağlantılarında gevşeklik olduğundan sigortaya fazla akım gidiyor ve buda sigortayı yakıyor dedi. Gevşeklik olan yerleri sıktı ve temizledi, sorun çözüldü. Gayet güzel şimdilik. Bilgilerinize..

Geri