Lastikler Hakkında!

burakkorull

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Merhaba Dostlar

Bir Konuya açıklık getirmek için sizlerden destek almak istiyorum

4 adet Continental Marka Lastik aldık ve taktırdık 85/65/15 fakat sanki kulağıma bir uğultu geliyormuş gibi oluyor belki yoldan kaynaklı fakat lastiklerin Desibel seviyesi sanırım bu marka model de 72 db fakat seçenekler frene basında diskten olabilri mi ? ya da lastiğin yapsından mıdır? Balata yeni ya da içeriye yol sesini çok mu alıyor ?

Kardeşim merhaba,

Ses diye bahsettiğin çok yüksek ihtimalle benim aracımda var olan ses. Clio 4 aracıma bende; fabrikasyon dışında 4 adet jant ve 4 adet Falken (geçmiş zaman yanılmıyorsam 205/45/17 veya 195/45/17) lastik aldım taktırdım. O gün bugündür; aracı kaldırıp 40, 50km'ye uluşana kadar çok ince uğultu şeklinde bir ses geliyor. Neyse ben bu işlemlerin tamamını 3bin km'deki araçta yaptığım için ve 1 saat öncesinde eski lastik&eski jantta ses yokken, 1 saat sonrasında ses başlayınca ama jant ama lastik kaynaklı diye düşünüp konuyu kapatmıştım. Lastik, ön takım ve ses kelimeleri bir araya gelip ustaya veya internete danışıldığında öyle iç açıcı sonuçlar ortaya çıkıyor ki aracı satarsın :D Eski lastik, jantta bu ses yokken yeni lastik sonrası ortaya çıktı ise hiç umursamayın derim. 85/65/15 ? 185/65/15 dir herhalde 85 olsa olsa motorsiklet lastiği yada ince stepne falan olur herhalde.

aynen 185 :) klavye hatası

72 dB baya gürültülü bir lastik almışsınız. Büyük ihtimal lastikten gelen sestir o. Ses her 3 dB bir ikiye katlanır. Yani 69 db lastikle 72 db lastik arasındaki ses farkı yarı yarıyadır. Bundan dolayı 69db üstü lastik almamaya özen gösteririm.

çok teşekkür ederim ilk aldığımda aracı sıfır iken üzerinde contınental vardı o yuzden gıttım aynısın aldım :(

Geri