Lastik Patladı !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onurh89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onurh89

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Dün akşam arabaya bindikten sonra 10 metre gittim gitmedim lastik patladı diye direk uyarı verdi.Her hangi bir lastik basınç ya da kaptör sorunu ekranda çıkmadı.DİrekT lastik patladı yazdı ve öle kaldı.Aracın lastiklerini kontrol ettim sağ ön tekerden şüphe ettim ama şu an itibariyle lastiklerde bir inme yok.Acaba sensör arızası mıdır?Yoksa farklı bir durummu var?Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Sensör arızası olabilir. Bizim araçlar bazen akü zayıflayınca da saçma sapan arıza uyarısı verebiliyor. Stop edip 3-5 dakka bekleyip çalıştırın büyük ihtimal düzelir. Düzelmezse de lastiklerde sorun yoksa yola devam edin. Bir süre sonra kendiliğinden söner uyarı..

lastikleri birde basınç ile kontrol edin hepsisnin havasını 33 yapın. bazen göz ile anlaşılmıyor aracın duruşuna vs. göre değişiyor. sonra yola çıkın biraz yürüdükten sonra 1 2 km sonra kendiliğinden ikaz düzelir. düzelmiyorsa sensör bozuktur büyük ihtimalle. basınç ile mutlaka kontrol edin bence.

eğer patlamışsa nasıl tespit edebilirim?

eve gittiğimde lastik yere sıfırdı maalesef yarık var.kendim değiştirmeye kalktım ama kriko ile marşpiyele zarar verdim.beceriksizlik diz boyu.

eve gittiğimde lastik yere sıfırdı maalesef yarık var.kendim değiştirmeye kalktım ama kriko ile marşpiyele zarar verdim.beceriksizlik diz boyu.
geçmiş olsun aslında kriko koymak için maşpiyerin alt tarafında yerler var belli ediyor kendini ama fark edememişsiniz. neyse inşallah çok bir şey olmamamıştır. öğrenmiş oldunuz. sensörde sıkıntı yokmuş. tekrar geçmiş olsun

ışıkla baktığımda yeri farkettim ama göz yanılması yaşamışım.krikoyu çevirirken marşpiyelin orda bir kısım kare biçimde genişleyip açıldı.Dışardan bakıldığında sağ kapının altında bir parça sarkıyor gibi duruyor.İnşallah çok bir ücret çıkmaz.

Geri