Laguna 2 devir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ouzz1634
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ouzz1634

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle herkese iyi akşamlar. 1.6 laguna 2002 aracim var araçta dikdörtgen içinde elektrik akımı gibi olan altına dalgalı olan gistergedeki işaret yanıyor ve ardından araç bin ve iki bin devir arasında kendi kendine gaz vaeriyor en son goturdugum de bilgisayara bağladılar ve gaz kelebeği dediler sorun olarak . Gaz kelebegini cuma günü degistirecem siz ce ise yarar mi şimdiden teşekkürler acil cvp lütfen uzun yola gidecem kalmak istemiyorum

Aynı sorunu bizim bir komşu megane de yaşadı oda aynı işlemleri yaptı ve geçti abi

Aynı işslemler derken gaz kelebegimidir acaba sorun . Ben araci surebiliyorum fakat parça bozuk galiba belli bir süre sonra diyelim ki isiklarda durdum veya bir yerden dönerken kendilinden lamba yanıyor ve kendi kendine devir gidip geliyor bir süre kapatıp bekledikten sonra devam edebiliyorum

Araç kapatinca arıza siliniyor ancak tespit edildiği vakit tekrar lamba yakıyor. Devir 1000-2000 arasinda dalgalaniyor. En son devir 2000 oluyordu. Esasen sistem kendini yüksek devirlenmeye veya orantısız komutlara karşı kendini korumaya aliyor. Sonuç: devir sensörü değişti olmadı, kelebek temizlendi olmadı bu çözümler birer hafta idare etti. Sonunda gaz pedalı değişti ve çözüldü. Ancak öncesinde gaz pedalı baglantilarinda kablolarda ezik felan varsa önce onlara baktirilmali. Araç tüplü olduğundan yetkili servis değişim sonrası benzinde en az 5000 km surmemi tavsiye etti. Gaz pedalı değişimleri sonrası beyne tekrar program atıldığı için normal servis beni yetkili servise yonlendirmisti. Yukarda sadece bi tecrubemi aktardim. Fikir vermesi dileğiyle. Sonucu yazarsaniz seviniriz geçmiş olsun.

Sagolasin teşekkür ediyorum sonuç ile ilgili bilgi vereceğim insallah

Geri