Küçük bir iki sorum olacak .

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eRa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eRa

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
1- Şu mevsimde ısınmak için kullandığımız klima/ kalörifer için kırmızı ışık yanıyorsa klima açık mı ? yoksa ışığın yanmamasımı gerekli bir türlü çıkamadım işin içinden ?

2-küçük hacimli motorlarda bizimki gibi 1.2 lerde(küçük hacimli motorlarda) Turbo larda 97 oktan yerine 95 oktan kullanımı hakkında önerileri doğru buluyor musunuz?

Hocam ısınmak için klimayı kullanmıyorum kaloriferi açıyorum direk. araç motoru ısındıktan sonra sıcak vermeye başlıyor motor ısınana kadar yapacak birşey yok :) motor soğukken klimayı açsanda sıcak üflemez..

1- Şu mevsimde ısınmak için kullandığımız klima/ kalörifer için kırmızı ışık yanıyorsa klima açık mı ? yoksa ışığın yanmamasımı gerekli bir türlü çıkamadım işin içinden ?

2-küçük hacimli motorlarda bizimki gibi 1.2 lerde(küçük hacimli motorlarda) Turbo larda 97 oktan yerine 95 oktan kullanımı hakkında önerileri doğru buluyor musunuz?

icon icin ac tusunda kirmizi yaninca klima kapali kalorifer aktif,
touch versiyonda ac tusu isik kapali ise klima kapali , turuncu isik yaniyorsa klima
aktif .. Rolantide calisan aracinizda ac tusuna bir kere basin klima kompresoru devreye girip cıt diye bir ses duyacaksiniz ve aracin devrinin arttigini gozlemleyeceksiniz

icon icin ac tusunda kirmizi yaninca klima kapali kalorifer aktif,
touch versiyonda ac tusu isik kapali ise klima kapali , turuncu isik yaniyorsa klima
aktif .. Rolantide calisan aracinizda ac tusuna bir kere basin klima kompresoru devreye girip cıt diye bir ses duyacaksiniz ve aracin devrinin arttigini gozlemleyeceksiniz
Arkş çok güzel yorumlamış ama ufak bir düzeltme yapalım,elektronik klimalar da ilk dediği
manuel klimalarda ise ikinci dediği geçerli,touchlarda elektrik klima olan varmı bilmiyorum ama doğrusu bu

Ben Icon kullanıcısıyım özellikle Kırmızı ışık karamını çözememiştim.
95 oktan için doğru yolmmudur bilgisi olan var mıdır ?

Bugün yeni bir bilgi daha öğrendim ve paylaşmak isterim , araç içi kapı otomatiği ( 4lülerin yanında olan) kapı kilidine 3-5 saniye basılı tutuyorsunuz ve artık belirli bir hıza ulaşınca 20 km felan kendi kendine kilitliyor..uzunlar ile ilgili de birşeyler varmış 15sn ye felan kendi yandıktan sonra sönüyorlarmış ama onu daha kavrayamadım..

Geri