Klimayı Çalıştırmadan Önce !

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
esh2643_5.webp

Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu, güneşte kalmış ve içi çok ısınmış araçlarda, camları açıp, içerideki sıcaklıkla dışarıdaki sıcaklık eşitlenmeden klima çalıştırılmaması gerektiğini belirtti.

Otomobil klimalarının verimli çalışabilmesi için sistemdeki gaz kontrolünün mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Kalyoncu, bakım yaptırmanın yanında klima kullanımının da çok önemli olduğunu söyledi.

KLİMA AÇILIRKEN YÜKSEK DEVİRDE GİTMEYİN

Yaz aylarında otomobilin saatlerce sıcak altında kaldığı durumlarda araç içindeki sıcaklığın dayanılmaz hale geldiğine dikkati çeken Kalyoncu, şunları kaydetti:

"Güneşte kalmış ve içi çok ısınmış araçlarda, camları açıp içerideki sıcaklıkla dışarıdaki sıcaklığı eşitlemeden klima çalıştırılmamalıdır. Klima açılıp, sıcaklık düşmeye başlar başlamaz camlar kapatılarak, klimanın ayarı iç sirkülasyona alınmalı. Böylece sistem kapalı devre çalışacak ve kullanılan hava dışarıdan gelmediği için yoğuşturucudan geçen hava daha soğuk olacaktır. Klimanın ilk çalıştırılması sırasında otomobilin yüksek devirlerde kullanılmasından kesinlikle kaçınılmalıdır."

Kalyoncu, klimayı sürekli çalıştırmaktansa, içerideki havanın devir daim ettirilmesi gerektiğini, bu sayede yakıt tasarrufu sağlanacağını aktardı.

faydalı paylaşım teşekkürler.

aynen böyle yapıyorum bende :D

bilmeden doğru yapıyormuşum:eyv zaten camları açmadan binemiyorum sanki boğulacak gibi hissediyorum 1 dakika bile olsa biraz hava girecek:)

Yararlı bilgi Kerem Abi. Teşekkürler :eyv

eyvallah abi:eyv

teşekkürler.. yararlı bilgi için...

Klima gazının verimli olması için de kışın klimanın çalıştırılması gerekir,ek bilgi olsun :eyv

Bende öyle yapıyorum ama devir konusunu atlıyorum tatilde yokuşta çekmiyo yüklü oluyor araç abanıyorum mecburen

Geri