Klimam yeterince soğutmuyor

CANER TURAN

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar 2004 megane 2 sedan dynamic aracım var klimanin bakimlarini yaptırdım gazı basıldı ve ayarlandı polen filtresi değişti zira bir türlü verimli bir soğutma yapmıyor yardımcı olabilecek arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını bekliyorum

saygılar

expansion valf mi ne öyle bi ismi var klimacıya götür baktır.o tıkanıyo olabilir.(eğer motor haznesinde borular soğuk içeri soğuk üflemiyor ise)

Önce problemin basit halini düşünürsek Dört dörtlük bakım yapıldıysa radyatör kısmında kondanser denilen yine radyatöre benzer bir parça var onun temizlemiş olmaları gerek,eğer gazı doğru ayarda basmamışlarsa yine soğutmayı etkiler çünkü gaz ayarı çok hassasiyetle yapılan bir şey. Bunlarda sıkıntı yok ise daha ileriki aşamada bakılacak durum Cenk arkadaşımızın bahsettiği expansion valf (kompresörden çıkan yüksek basınçlı gazın basıncını düşürüp gazı likid halden gaz haline dönüştürüp aracın içinde üfleme kısmından önce yine radyatör şeklinde evaporatöre gönderir) bu parçada sıkıntı olabilir yada sistemdeki borularda tıkanıklık gibi sıkıntı olabilir.

megane 2 hb 2004 1,4 bendede aynı sorun var torpido üzerindeki sağdan 2 tanesi soğuk üflerken soldan 2 taneside sıcak üflemmekte acaba neden polen flitresi orijinal daha 2 ay önce değişti soğutmasından randıman alamıyorum.

renaultlar da klimanın sıkıntılı olduğunu söylemişti birisi, klima dan ben de randıman alamıyorum o lafı da duyduktan sonra üstüne de düşmedim

benim aracım da geç soğutuyor dereceyi 15 yapmazsam soğuk üflemiyor 16-17 ve üstü ayarlarsam ılık üflüyor.Ama geçen izmir sıcağında manuel klimalı bir megane 2 ye bindim gayet iyi soğutuyordu.Kendi aracıma hiç klima bakımı yaptırmadım belki ondandır.

benim aracım da geç soğutuyor dereceyi 15 yapmazsam soğuk üflemiyor 16-17 ve üstü ayarlarsam ılık üflüyor.Ama geçen izmir sıcağında manuel klimalı bir megane 2 ye bindim gayet iyi soğutuyordu.Kendi aracıma hiç klima bakımı yaptırmadım belki ondandır.
Klima gazını kontrol ettirmenizde fayda var

Benim arabada da aynı sorun vardı. Klima soğutmuyordu. Klimacıya gittim. Klima gazı dolumu yaptı. 70 TL aldı. Klima şimdi çok iyi durumda. Hatta 3.kademe bile yeterli geliyor. Klimayı 4.kademeye getirirsem resmen üşüyoruz. Aracım 2004 Megane 2 sedan, Authentic 1.6 16V. Manuel (Analog) Klima. Bence mutlaka gaz dolumu yaptır. Çatlak, kaçak var mı kontrol ettir.

Geri