kılometre

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan köksal51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

köksal51

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
öncelikle herkese kolay gelsin aracım 2012 fluence extreme edition gri geçen gün aracımda trıp kılometre ile aracın kendi kilometresi aynı oranda yükselmediğini farkettim.yakıtı aldıktan sonra sıfırladım araç 28 km gittikden sonra normal aracın kılometresi 20 kılometre kadar yükselmiş.28 km dogru gidip geldiğim yer 28 km fakat diğer km 20 km artmış.....bu konu ile alakalı sıkıntı yaşayan kışiler var ise yardımcı olurlarsa sevinirim... şimdiden tşk ederim

öncelikle herkese kolay gelsin aracım 2012 fluence extreme edition gri geçen gün aracımda trıp kılometre ile aracın kendi kilometresi aynı oranda yükselmediğini farkettim.yakıtı aldıktan sonra sıfırladım araç 28 km gittikden sonra normal aracın kılometresi 20 kılometre kadar yükselmiş.28 km dogru gidip geldiğim yer 28 km fakat diğer km 20 km artmış.....bu konu ile alakalı sıkıntı yaşayan kışiler var ise yardımcı olurlarsa sevinirim... şimdiden tşk ederim

Araçla ilgili teknik bir arıza olabilir ama çok ufak şeylerde böyle etki yapabilir mesela orjinal ölçüleri dışı lastik. Nasıl etki eder derseniz orjinal dışı ölçülerindeki bir lastik bir turda orjinalinin gitmesi gereken mesafeden daha uzun yada kısa yol alabilir. Bu hızınızında yanlış olmasına sebep olur, siz hızlı gitmiyodum dediğiniz bir anda radara yakalanabilirsiniz mesela.

Hocam yorumunuz için tşk ederim lakin lastikler orjinal diye biliyorum 205 55 r 16

Hocam yorumunuz için tşk ederim lakin lastikler orjinal diye biliyorum 205 55 r 16

Orjinal ölçüler sol ön kapı tarafında ya kapının içi kilite gelen kısmı yada kapandığı yer kilit yerinin alt kısmında yazar karşılaştırın. Yanlışlık olmasın. 205 55 ölçüleri bildiğim kadarıyla 17 jant için.

Lastiklerden olduğunu düşünmüyorum lastiklerden olsa diğer km de aynı orantıda yükselirdi

Lastiklerden olduğunu düşünmüyorum lastiklerden olsa diğer km de aynı orantıda yükselirdi

Aklıma ne geldi ayarlarında kilometre mil ayarı olabilir normal kilometre olması gereken yerin ayarı mil olarak seçildiyse daha az artar bahsettiğiniz gibi malum 1mil 1609 metredir 1km 1000 metre yani bahsettiğiniz gibi 28km lik yok mil olarak 20 ye denk gelebilir.

tabi doğru olabilir bunun ayarları nasıl olur ki aceba...

Geçen açmış oldugum konuyla alakalı aracımın orjinal lastigi 205 60 r 16 ama aracın üzerindeki 205 55 r 16 kılometre olarak trıp km 100 iken aracın orjınal km 82 km ilerlemiş oluyor ,gerçek olan 100 km galiba. 205 60 r 16 fiyat farkı çok ne yapacagımı bilemedim birde aracın orjınal km 100 de 18 km az ilerliyor ...

%6 fark etmesi gerekiyor diye heaplıyorum , sizdeki hesap %18 çok fazla geldi bana .

Bu kadar fark olmamalı bir yerde hata var

Geri