Kasis ve çukurlarda ses?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gsenel41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gsenel41

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
İyi günler 2004 model megane2 dinamik 1.6 16v aracım var. Aracı servise götürdüm çukurlarda ve tümseklerden geçerken ses geliyor diye.Bana 1800 tl maliyet çıkarıldı SALINCAKLAR-ROT BAŞLARI-AMORTİSORLER-ROT KOLLARI VS değişecek denildi. Ben bu işleri dışarıda yaptırdım fakat kulak alışkanlığımı bilemedim bazen aynı sesleri duyuyor gibiyim langır lungur.Bu çukur ve kasislerden gelen sesler bu değişen parçalarla düzelmişte bana mı düzelmemiş gibi geliyor. yoksa başka parçalardan da yapabilirmi :) psikolojim bozuldu ses gelicekmi diye şarkı açamıyorum arabada
hmm.gif

Ses çıkaracak bir sürü parça var kulağı iyi bi ustanın arabayı dinlemesi lazım.

Besik burclarini da degistir. Sürtünme gibi bir ses geliyorsa ondan olabilir

megane'den soğudum ya:) motorda bayağı yağ kaçağı var yağ kaçakları etkiler mi bu durumu? zararı varmı kaçakların

Aracın yan kapı çıtları da belli bir süre sonra acayip trim ses veriyor içeriye.

bu ara benimde değiştirmem gereken parçalar var.
Sana tecrübe olarak seslerin hangi parçadan geldiğini söyleyeyim.

* Gelen tıkırtıyla beraber direksiyona tıkır tıkır vuruyorsa ROT KOLU ( tıkırtı burcuda değişecek ) ve ROT BAŞI
* Küçük ve Büyük tümseklerde direksiyona vurmadan tıkırdıyorsa Z ROT (Viraj Çubuğu) ve SALINCAK ( rotil salıncağa puntalı olduğu için komple değişmek zorunda )
* Direksiyonu sağa sola çevirdiğinde tın tın ses geliyorsa AMORTİSÖR RULMANI
* Bozuk zeminde arnavut kaldırımda mesela sağa veya sola dönerken direksiyona tıkırtı geliyorsa DİREKSİYON KUTUSU

Bu arada servis bütün ön takımı değiştirip geçecekmiş. Dışarıda bunları yaptırsan 500 600 Tl falan tutar elin yatkınsa kendin internetten sipariş verip bir pazar günü yapabilirsin. Bu işlemleri kendin yapacaksan aracı kriko ile kaldırdıktan sonra aracın altına kütük koymayı unutma ;)

Son düzenleme:
bende bugun servise bakim yaptirdim on takimla:ilgili arizot mu ne degisik birsey dedi onlar degisecek dedi ne ise yarar yedim virajlarda ses yapar yade iki ucu vidali demir on takimla ilgili sag sol 35 lira servis parca fiyati tanesi bu nedir hala anlamis degilim adini bilen varmidir acaba

bende bugun servise bakim yaptirdim on takimla:ilgili arizot mu ne degisik birsey dedi onlar degisecek dedi ne ise yarar yedim virajlarda ses yapar yade iki ucu vidali demir on takimla ilgili sag sol 35 lira servis parca fiyati tanesi bu nedir hala anlamis degilim adini bilen varmidir acaba

servis mii:) servise sordum derdimi anlattım. bakarız dediler. baktı geldi bana dedi ki ön takımda sorunlar var rot başları amortisorler vs vs. 1800tl masraf cıkardılar. yaptırdık onları neyse. hala geçmedi:) bidaha servis asla :)

Z rot bahsettiginiz bir diger adiyla viraj demiri. Az önce sanayiden takimini (2 adet) votto marka 35 liraya aldim.

Son düzenleme:
z rot bahsettiginiz bir diger adiyla viraj demiri. Az önce sanayiden takimini (2 adet) votto marka 35 liraya aldim.

benim kasislerdeki ve çukurlardaki seste sanirsam bu z rottan? ön takim herşey değişti onlar değişmedi sadce o kaldi galiba...

Geri